ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρώτος δίσκος στις ΗΠΑ με πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα το Thriller του Τζάκσον

Πρώτος δίσκος στις ΗΠΑ με πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα το Thriller του Τζάκσον
Oli Scarff/Getty Images/Ideal Image

Ο πρώτος δίσκος που πουλάει στις ΗΠΑ περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα έγινε πλέον το Thriller του Μάικλ Τζάκσον, πολλά χρόνια μάλιστα μετά το θάνατό του.

Πρόκειται για άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1982 και γίνεται το πρώτο "30 φορές πλατινένιο", όπως ανακοίνωσε η Ένωση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών των ΗΠΑ, αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δέκα Αμερικανούς έχει αγοράσει ένα αντίτυπο.

«Μα τι εξαιρετική επιτυχία, είναι η απόδειξη ότι συνεχίζει να καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και στην ιστορία της μουσικής», είπε ο πρόεδρος της RIAA, Κέιρι Σέρμαν.

Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι θεωρήθηκε απίστευτη καινοτομία στον τομέα της μουσικής και του μάρκετινγκ στην εποχή του, οδηγώντας στην ανάδειξη του Μάικλ Τζάκσον σε «βασιλιά της ποπ μουσικής».

Πηγή: Oli Scarff/Getty Images/Ideal Image

Ο τραγουδιστής απεβίωσε το 2009 ενώ το συγκεκριμένο άλμπουμ περιλαμβάνει εννέα κομμάτια όπως το Beat It ή το Billie Jean. Ο τραγουδιστής συγκέντρωσε 12 υποψηφιότητες Γκράμι εκ των οποίων τις 8 τιμήθηκε με το βραβείο.

Η άνοδος στις πωλήσεις μετά την επανέκδοσή του το 2008 ήταν εκρηκτική καθώς είχαν συμπληρωθεί 25 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Διαβάστε ακόμα:

Το Θρίλερ του Μάικλ Τζάκσον είναι ακόμη ευπώλητο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ