ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2019: Ο Αφροαμερικανός ηθοποιός Κέβιν Χαρτ ο παρουσιαστής της τελετής

Όσκαρ 2019: Ο Αφροαμερικανός ηθοποιός Κέβιν Χαρτ ο παρουσιαστής της τελετής
EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η 91η πρώτη τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, που θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα παρουσιαστεί από τον Αμερικανό ηθοποιό Κέβιν Χαρτ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος.

«Με ρωτούσαν για χρόνια αν θα παρουσιάσω ποτέ τα Όσκαρ και η απάντησή μου ήταν πάντα η ίδια», γράφει ο Αφροαμερικανός ηθοποιός στον λογαριασμό του στο Instagram. «Απαντούσα ότι θα είναι μια μοναδική ευκαιρία ζωής για μένα ως κωμικό», προσθέτει.

«Είμαι τόσο χαρούμενος καθώς η ημέρα που θα παρουσίαζα τα Όσκαρ έφτασε επιτέλους», προσθέτει ο σταρ της ταινίας Τζουμάντζι: Καλωσήρθατε στην Ζούγκλα.

«Το ίδιο και εμείς», του απάντησε στο Twitter η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών κι Επιστημών, που διοργανώνει τα Όσκαρ: «Καλωσήρθες στην οικογένεια».

Ο Χαρτ είναι ένας από τους λίγους μαύρους που θα έχουν παρουσιάσει τα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο Κρις Ροκ, η Γούπι Γκόλντμπεργκ και ο Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ.

Τις δύο προηγούμενες τελετές απονομής των Όσκαρ είχε παρουσιάσει ο Αμερικανός κωμικός και παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ. Την τελετή του 2018 είχαν παρακολουθήσει μόνον 26,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, έναντι για παράδειγμα 43 εκατομμυρίων το 2014.

https://www.instagram.com/p/Bq_OUczAL_3

Ο Κέβιν Ντάρνελ Χαρτ, εκτός από ηθοποιός είναι επίσης σεναριογράφος και παραγωγός. Γεννημένος στη Φιλαδέλφεια το 1979, ξεκίνησε ερασιτεχνικά την καριέρα του, κερδίζοντας σε διάφορους κωμικούς διαγωνισμούς, σε κλαμπ της Νέας Αγγλίας, μέχριτο 2000 που συμμετείχε για λίγα επεισόδια στη σειρά Undeclared. Η σειρά κράτησε μόνο για μία σεζόν, όμως αυτή ήταν αρχή, καθώς αργότερα συμμετείχε διάφορες ταινίες: Paper Soldiers (2002), Scary Movie 3 (2003), Γονείς της Συμφοράς (2010), μεταξύ άλλων.

Η καριέρα του ως κωμικός άνθισε από τότε που κυκλοφόρησε, το 2008, το I'm a Grown Little Man και ανέβηκε κι άλλο με συμμετοχές σε ταινίες όπως το Ride Along (2014), το Get Hard (2015) και άλλα. Επίσης, κυκλοφόρησε και κωμικά άλμπουμ, όπως το Seriously Funny (2010), το Laugh at My Pain (2011), Let Me Explain (2013) και το What Now? (2016). Το περιοδικό TIME, το 2015, τον κατέταξε ανάμεσα στις 100 Προσωπικότητες Παγκοσμίως, με τη μεγαλύτερη επιρροή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ