ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Xάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί ξορκίζουν στο θεατρικό σανίδι του Λονδίνου

O Xάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί ξορκίζουν στο θεατρικό σανίδι του Λονδίνου
REUTERS/Suzanne Plunkett

Όλα ξεκίνησαν όταν η Τζ. Κ.Ρόουλινγκ έγραψε στην προσωπική της ιστοσελίδα στο Facebook: “Ο 'Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί' θα ξεκινά από εκεί που σταματά το έβδομο βιβλίο, ενώ η πλοκή του θα αποτελεί την όγδοη ιστορία της σειράς”.

Η αναμονή για όσους περίμεναν την επόμενη περιπέτεια του αγαπημένου τους μάγου έλαβε τέλος αλλά θα είναι μια περιπέτεια διαφορετική και αυστηρά θεατρική.

“Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί” βρίσκει τον μεσήλικα πλέον μάγο, ένα καταπονημένο υπάλληλο του υπουργείου Μαγείας, ένα σύζυγο με άγχη και πατέρα τριών παιδιών. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του -το έργο έχει γραφτεί από τον Τζακ Θορν σε συνεργασία με τη συγγραφέα- ο Χάρι Πότερ καταπιάνεται με το παρελθόν του, ενώ ο νεότερος γιος του Άλμπους παλεύει με το βάρος μιας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν ήθελε.

“Καθώς το παρελθόν και το παρόν συγκρούονται, πατέρας και γιος πληροφορούνται τη δυσάρεστη αλήθεια: ορισμένες φορές το σκοτάδι έρχεται από απρόσμενη κατεύθυνση”, αναφέρει η ιστοσελίδα του θεατρικού έργου που δίνει κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο θεατρικό.

Ποιός είναι ο ήρωας

Ο γιος του Χάρι, Αλμπους Σεβέρους, πήρε το όνομά του από δύο διευθυντές της σχολής Χόγκουορτς (τους Ντάμπλντορ και Σνέιπ), ενώ η πρώτη εμφάνιση του εντοπίζεται χρονολογικά στο βιβλίο “Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου”. Ο Άλμπους είναι το “μεσαίο” παιδί του Χάρι και της Τζίνι, ο μεγαλύτερος αδελφόςτου ονομάζεται Τζέιμς Σίριους, η μικρότερη αδελφή του, Λίλι Λούνα.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον νέο κεντρικό ήρωα αλλά γνωρίζουμε πλέον ότι ο χαρακτήρας είναι τόσο πλούσιος ώστε η Ρόουλινγκ αποφάσισε να χωρίσει το έργο σε δύο μέρη. Ο θεατής πρέπει να παρακολουθήσει τα δύο θεατρικά, λέει η δημιουργός τους, είτε την ίδια ημέρα, σε μεσημβρινή και βραδινή παράσταση, ή σε δύο συνεχόμενες ημέρες.

“Η πλοκή του έργου γεννήθηκε χάρη στην εκπληκτική ιδέα συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, που οραματίσθηκαν τη θεατρική απόδοση του Χάρι Πότερ. Είμαι πεπεισμένη ότι όταν οι θεατές παρακολουθήσουν τον "Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί" θα καταλάβουν γιατί επέλεξα το θέατρο για να διηγηθώ την ιστορία” αναφέρει η δημιουργός.

Το έργο θα ανέβει σε σκηνή του ιστορικού Ουέστ Εντ του Λονδίνου σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Τony, John Tiffany. το ερχόμενο καλοκαίρι και η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει μέσω διαδικτύου στις 28 Οκτωβρίου.

Ο Χάρι ανήκει σε όλους

Οι τιμές των εισιτηρίων της παράστασης έχουν διατηρηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (μόλις 10 στερλίνες, διαφορά μεγάλη από τη μέση τιμή των θεατρικών παραγωγών των 50 και πλέον στερλινών η Ρόουλινγκ είναι απόλυτη. Ο Χάρι Πότερ είναι ένας ήρωας που ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους εύπορους κατοίκους της βρετανικής μητρόπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ