ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φρανκ Σινάτρα: 1,7 εκατομμύρια για ένα δαχτυλίδι του που πουλήθηκε σε δημοπρασία

Φρανκ Σινάτρα: 1,7 εκατομμύρια για ένα δαχτυλίδι του που πουλήθηκε σε δημοπρασία
Sinatra: The Photographs (Abrams Books)

Εκατό αντικείμενα από τη συλλογή του Φρανκ Σινάτρα, τα οποία φύλασσε μέχρι τον θάνατό της η τελευταία σύζυγός του Μπάρμπαρα, δημοπρατήθηκαν στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Sotheby's.

Η δημοπρασία απευθύνθηκε στους λάτρεις της τέχνης αλλά κυρίως στους θαυμαστές του τραγουδιστή με τη χρυσή φωνή.

Το σημαντικότερο κομμάτι της δημοπρασίας, ένα δακτυλίδι αρραβώνων το οποίο στολίζει ένα μεγάλο διαμάντι 20 καρατίων, πωλήθηκε αντί 1,7 εκατομμυρίου δολαρίων σε μια πρώτη δημοπρασία που οργανώθηκε την περασμένη Τρίτη, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's που ανέλαβε την πώληση της συλλογής.

Το δακτυλίδι ήταν το ένα από τα δύο που ο Φρανκ Σινάτρα πέταξε πάνω σε ένα κρεβάτι, μια μέρα, μπροστά στη Μπάρμπαρα, ζητώντας από την ίδια να διαλέξει ποιο της άρεσε περισσότερο, χωρίς ωστόσο να κάνει κουβέντα για γάμο. «Εκείνη είπε: 'σύμφωνοι, εγώ διαλέγω το διαμάντι και εσύ το δάκτυλο που θα το φορέσω' και έτσι έγινε δακτυλίδι αρραβώνων», εξήγησε ο Κουίγκ Μπράνινγκ, αντιπρόεδρος και εδικός επί των κοσμημάτων του Sotheby's.

Η Μπάρμπαρα και ο Σινάτρα παντρεύτηκαν το 1976. Έμειναν 22 χρόνια παντρεμένοι. Ο τραγουδιστής του άλμπουμ «Ol' Blue Eyes» πέθανε το 1998 και εκείνη σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2017.

Ήταν ο τέταρτος και τελευταίος γάμος του διάσημου ηθοποιού και τραγουδιστή. Ο πρώτος ήταν το 1939.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ