ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βραβεία Grammy: Κέντρικ Λαμάρ και Ντρέικ μονοπωλούν τις υποψηφιότητες

Βραβεία Grammy: Κέντρικ Λαμάρ και Ντρέικ μονοπωλούν τις υποψηφιότητες
Ο Κέντρικ Λαμάρ συγκεντρώνει οκτώ υποψηφιότητες γα τα βραβεία Grammy 2018 ADAM WARZAWA/ΑΠΕ ΜΠΕ

Σε ρυθμούς ραπ, θα «χορέψουν» τα φετινά βραβεία Grammy, με δύο κορυφαίους εκπροσώπους του είδους, τον Κέντρικ Λαμάρ και τον Ντρέικ να σαρώνουν τις υποψηφιότητες.

O Κέντρικ Λαμάρ, ο ράπερ από την Καλιφόρνια, συγκέντρωσε 8 υποψηφιότητες για τα βραβεία Γκράμι, τα κορυφαία βραβεία της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, και προηγείται με διαφορά στήθους ενός άλλου εκπροσώπου της ραπ μουσικής, του Καναδού Ντρέικ, με 7 υποψηφιότητες.

Ο Κέντρικ Λαμάρ έχει ήδη κερδίσει 12 βραβεία Γκράμι, 5 εκ των οποίων για το άλμπουμ του «DAMN».

Αυτήν την φορά, ο καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Κέντρικ Ντακγουόρθ, διακρίθηκε για τον δίσκο του που εμπνεύστηκε από την ταινία «Black Panther». Ο 31χρονος δημιουργός ανέλαβε την παραγωγή του άλμπουμ, συνέβαλε στο γράψιμο των στίχων και ερμηνεύει και τραγούδια του.

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων είναι μια μεγάλη ανατροπή για την Μπιγιονσέ και τον Τζέι Ζι, το άλμπουμ των οποίων «Everything is Love» έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κριτικούς, ωστόσο δεν εξασφάλισαν καμία υποψηφιότητα.

Άλλες μεγάλες απουσίες από τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Grammy είναι της τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ, οι οποία έχει 10 βραβεία Γκράμι στην καριέρα της, αλλά και της Αριάνα Γκράντε, που δεν προτάθηκαν σε καμία από τις βασικές κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ