ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπαρντό, Νιούμαν, Νίκολσον και... Κένεντι σε ένα ιστορικό φωτογραφικό άλμπουμ

Μπαρντό, Νιούμαν, Νίκολσον και... Κένεντι σε ένα ιστορικό φωτογραφικό άλμπουμ
AΠΕ ΜΠΕ

Φωτογράφησε την Μπριζίτ Μπαρντό ντυμένη Τσάρλι Τσάπλιν, τον Πολ Νιούμαν, τη βασίλισσα Μαργαρίτα και τον Άλφρεντ Χίτσκοκ στα γυρίσματα της ταινίας Tom Curtain (Το σχισμένο παραπέτασμα), τον Ντένις Χόπερ και τη Μισέλς Φίλιπς στο σπίτι τους στο Τάος, στο Νέο Μεξικό, αλλά και τον Τζον και την Τζάκι Κένεντι. Η καριέρα του Ορλάντο Σουέρο παρουσιάζεται στο βιβλίο με τίτλο «Orlando/Photography».

Η λαμπρή καριέρα του Ορλάντο Σουέρο, από τα εφηβικά του χρόνια όταν ξεκίνησε να φωτογραφίζει με προτροπή του πατέρα του μέχρι τη δεκαετία του '80 όταν στον φακό του πόζαραν αστέρες του Χόλιγουντ παρουσιάζεται σε ένα συλλεκτικό βιβλίο, με τον απλό και περιεκτικό τίτλο: «Orlando/Photography».

Περισσότερες από 200 φωτογραφίες γνωστών ηθοποιών, πολιτικών, μουσικών και άλλων διασημοτήτων στην ακμή τους, από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του '80, ορισμένες από τις οποίες παρέμειναν αδημοσίευτες επί 50 χρόνια περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

Τις φωτογραφίες ανέσυραν οι συγγραφείς του βιβλίου ο γιος του Ορλάντο Σουέρο, Τζιμ Σουέρο και ο φίλος του, παραγωγός ταινιών Ροντ Χάμιλτον από κουτιά με αρνητικά και διαφάνειες που έκρυβαν πραγματικά διαμάντια.

Την ημέρα που ο γερμανικός εκδοτικός οίκος Hatje Cantz επιβεβαίωσε ότι το βιβλίο θα εκδοθεί, ο Ορλάντο Σουέρο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Και όταν άκουσε ότι το βιβλίο είχε πάει για εκτύπωση, ο 93χρονος φωτογράφος από τη Νέα Υόρκη ξέσπασε σε δάκρυα, σύμφωνα με το BBC.

Ο Ορλάντο Σουέρο (γεννημένος το 1925) άρχισε να φωτογραφίζει το 1939, σε ηλικία 14 ετών, χρησιμοποιώντας μία Kodak Jiffy που του έδωσε ο πατέρας του και εμφάνιζε τις φωτογραφίες στο μπάνιο τους στο διαμέρισμά τους στην περιοχή Washington Heights της Νέας Υόρκης.

Μερικές από τις διασημότερες φωτογραφίες του είναι αυτές της Τζάκι και του Τζοκ Κένεντι, τους οποίους παρακολούθησε και φωτογράφισε για πολλά χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ