ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Έδωσε άλλα 100 εκατ. δολάρια για την προστασία του πλανήτη

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Έδωσε άλλα 100 εκατ. δολάρια για την προστασία του πλανήτη
Robin Utrecht/ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας από τους διάσημους ανθρώπους με τη σπουδαιότερη δράση και προσφορά ενάντια στην κλιματική αλλαγή, έχοντας αφιερώσει πολύ χρόνο και χρήμα στην προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.  Και τώρα αφιερώνει 100 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον, για τον ίδιο σκοπό.

Ο 44χρονος ηθοποιός ίδρυσε πριν από είκοσι χρόνια το Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) και από τότε έχει ξεκινήσει και στηρίξει περισσότερα από 200 πρότζεκτ με στόχο την προστασία του πλανήτη. Και τώρα, όπως αποκάλυψε στην πρόσφατη 20ή επέτειο του LDF, αποφάσισε να δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε σχετικά περιβαλλοντικά προγράμματα. Το ποσό θα δοθεί στα συνολικά έξι προγράμματα του ιδρύματος- Wildlands Conservation, Oceans Conservation, Climate Change, Indigenous Rights, Transforming California και Innovative Solutions.

«Όταν ίδρυσα το LDF πριν από 20 χρόνια, το έκανα βασισμένος στην ιδέα πως θα μπορούσαμε να φέρουμε πραγματική αλλαγή απλώς χρηματοδοτώντας απευθείας μερικά από τα πιο αποτελεσματικά περιβαλλοντικά προγράμματα. [...] Είμαστε πολύ περήφανοι που γιορτάζουμε σήμερα όλο αυτό. Από το 1998 έχουμε στηρίξει πάνω από 200 πρότζεκτ σε κάθε ήπειρο και κάθε ωκεανό για θέματα που αφορούν το οικοσύστημα, τα ζώα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα των ιθαγενών και πολλά άλλα», είπε στη δήλωσή του ο ηθοποιός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ