ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το «Luther» επιστρέφει: Ο Idris Elba αποκλειστικά στο CNN Greece

Το «Luther» επιστρέφει: Ο Idris Elba αποκλειστικά στο CNN Greece

Πόσο τον έχει επηρεάσει ο ρόλος και όλα όσα θα γίνουν στην 5η σεζόν που κάνει πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά στην COSMOTE TV

Αποστολή στο Λονδίνο Σοφία Μαυραντζά

Αρχικά δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε spoil. Απλά έτυχε να βρεθούμε στο Λονδίνο, έτυχε να μιλήσουμε με τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Idris Elba και έτυχε να μας πει τι θα δούμε στην 5η σεζόν του Luther που έρχεται σε λίγες ημέρες στην COSMOTE TV.

Εντάξει, τίποτα από τα παραπάνω δεν έτυχε. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η συνάντηση και η συνέντευξη είχαν κανονιστεί εξαρχής και η τύχη που είχαμε μάλλον ήταν… βουνό, αφού καταφέραμε να του αποσπάσουμε σημαντικές πληροφορίες για το μεγάλο comeback της λατρεμένης βρετανικής σειράς.

«Αν έμαθα κάτι από το ρόλο του John Luther είναι να μη σοκάρομαι εύκολα» εξομολογείται ο Idris Elba, που πολλοί τείνουν να τον παρομοιάζουν με τον… Μπάτμαν, σε μια πιο σύγχρονη βερσιόν, που κατοικοεδρεύει στη μητρόπολη της πολυπολιτισμικότητας. «Είναι αλήθεια πως λόγω του ύφους της σειράς, ο ρόλος του John Luther μοιάζει με superhero. Είναι αρκετά μυστηριώδης. Επίσης και το Λονδίνο μοιάζει με τη Gotham». Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως όπως ο Μπάτμαν συνηθίζει να φορά τη στολή του για να φέρει εις πέρας τις «αποστολές» του, έτσι και ο John Luther είναι σχεδόν… εμμονικός με τη χαρακτηριστική κόκκινη γραβάτα και το τουίντ παλτό του.

Στην 5η σεζόν της σειράς, ο Idris Elba έχει εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στο χαρακτήρα του John Luther. Άλλωστε, η επιστροφή του Luther ήταν κάτι που λύτρωσε και τον ίδιο τον πρωταγωνιστή, καθώς από τη μία δηλώνει ενθουσιασμένος με το comeback της σειράς, αφού λατρεύει το χαρακτήρα που υποδύεται, ενώ ταυτόχρονα, εκπληρώνει τη «δίψα» των τηλεθεατών για περισσότερη δράση.

Στο πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου, μία σειρά δολοφονιών έρχεται στο φως. Τότε, ο Luther και η νέα του συνεργάτης Catherine Halliday αναλαμβάνουν την εξιχνίασή της, καθοδηγούμενοι ωστόσο από άτομα που ηγούνται μιας καλοστημένης υπόθεσης διαφθοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 5η σεζόν της βραβευμένης μίνι σειράς μυστηρίου του BBC, θα προβληθεί στην COSMOTE TV την Πρωτοχρονιά (Τρίτη 1/1, 00.05), μία ώρα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Μ. Βρετανία.

idris

Όταν ο Luther δεν διστάζει να πάρει το νόμο στα χέρια του

Όσον αφορά στο ύφος της σειράς, παραμένει η ίδια που όλοι γνώρισαν και αγάπησαν, αλλά… καλύτερη. Η σκοτεινή αίσθηση και η βία παραμένουν ως κεντρικά στοιχεία της σειράς, όμως αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα είναι πιο κινηματογραφική. Ο επιθεωρητής ντετέκτιβ παραμένει «εθισμένος» στην εξιχνίαση φόνων. «Είναι, άλλωστε, κάτι που συναρπάζει το κοινό» υπογραμμίζει ο Idris Elba, ενώ δεν διστάζει να πει -αστειευόμενος- πως ο DCI John Luther θα ήταν πολύ καλός… δολοφόνος. «Έχει μία σκοτεινή πλευρά, δεν λέω ότι είναι δολοφόνος, αλλά αν έπρεπε να κάνει ένα φόνο, σίγουρα θα ήταν πολύ καλός σε αυτό».

Απαντώντας στο CNN Greece, σχετικά με το αν ο χαρακτήρας που υποδύεται «φλερτάρει» με την παραβατική συμπεριφορά, με λίγα λόγια αν είναι… διεφθαρμένος, ο Idris Elba σημείωσε: «Ξέρει πολύ καλά να ισορροπεί, όποια μέσα κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει, για να το καταφέρει. Αυτή είναι η φιλοσοφία του: Δεν διστάζει να πάρει το νόμο στα χέρια του και σήμερα, στις μέρες που ζούμε, αυτή η εγρήγορση είναι κάτι σπάνιο. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα είναι που αρέσουν και στο κοινό. Μοιάζει περισσότερο με υπερήρωα, χωρίς να υπολογίζει αν όσα πράττει είναι ορθά».

idris 2

Το μεγάλο comeback της Alice Morgan

Κάποιοι από τους παλιούς χαρακτήρες επανέρχονται, με σημαντικότερη επανεμφάνιση αυτή της Alice Morgan, που ο Luther τη βρίσκει αρκετά «ελκυστική, περίεργα όμορφη αλλά και… δολοφονικά έξυπνη», ενώ παράλληλα σχεδόν τη θαυμάζει καθώς δεν μπορεί να την ελέγξει, αφού εκείνη δεν τον φοβάται καθόλου. Ωστόσο, ο ίδιος ο Idris Elba δίνει την αποκαρδιωτική απάντηση: «Ο Luther δεν αγάπησε ποτέ πραγματικά την Alice. Δεν θα έλεγα πως αυτό που νιώθει είναι αγάπη».

Idris Elba: Γιατί να δει κάποιος Luther

Το Luther, συν τω χρόνω, έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στις 10 πιο δημοφιλείς σειρές που πέρασαν ποτέ από τους δέκτες μας, ενώ σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή, η ίδια η σειρά βοήθησε τον Idris Elba ώστε να εκτοξευτεί η δημιουργικότητά του και η καριέρα του να γνωρίσει πραγματική εδραίωση.

Ποιοι είναι οι τρεις λόγοι που αξίζει κάποιος να δει Luther; Ο ίδιος ο Idris Elba δίνει την απάντηση: «Απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το ντετέκτιβ δράμα, έχει μία εξαιρετική ομάδα που εργάζεται πίσω από κάθε επεισόδιο, ενώ ταυτόχρονα είναι η ιδανική πρόταση απόδρασης από την καθημερινότητα».

Όλα τα νέα επεισόδια του Luther, θα προβληθούν στο COSMOTE CINEMA 4HD από την Τρίτη 01/01 μέχρι και την Παρασκευή 04/01, στις 00.00, και ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμα on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Δημιουργός του Luther, είναι ο δύο φορές υποψήφιος για βραβείο Emmy Νιλ Κρος, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η υποψήφια για το ίδιο βραβείο Τζέιμι Πέιν. Επόμενος στόχος; Το «Luther» να ανέβει στο μεγάλο πανί και να γίνει ταινία.

idris 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ