ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Wishlist: 10+1 πανέμορφα και πανάκριβα αντικείμενα του 2018

Wishlist: 10+1 πανέμορφα και πανάκριβα αντικείμενα του 2018
Louis Vuitton

Διαστημικά μπουφάν, συλλεκτικά πικ απ και θερμοκήπια μινιατουρες, από μεγάλους οίκους και διάσημους σχεδιαστές. Πιθανότατα δεν μπορείς να τα αποκτήσεις, τίποτα όμως δεν σε εμποδίζει να τα χαζεύεις... 

Τα μπουφάν της Moncler από τον Pierpaolo Piccioli

Μέσα στο 2018 η ιταλική φίρμα Moncler έκανε διάφορες συνεργασίες με διάσημους σχεδιαστές, ως μέρος του project Genius, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, τον περασμένο Μάρτιο. Τα ωραιότερα είναι αναμφίβολα αυτά που σχεδίασε ο δημιουργικός Διευθυντής του οίκου Valentino, Pierpaolo Piccioli, τα οποία παρουσιάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181219161039 moncler fw18

Moncler

Τα έπιπλα του Rick Owens

Κοιτώντας τα έπιπλα που σχεδίασε ο Rick Owens, η λέξη «άνετα» είναι η τελευταία που σου έρχεται στο μυαλό. Είναι πομπώδη και συχνά μοιάζουν με ταφικά μνημεία, ενώ χρησιμοποιεί σκληρά υλικά, όπως μάρμαρο και αλάβαστρο. Η συνολική αισθητική απέχει πολύ από τον κλασικό σχεδιασμό επίπλων και αυτή είναι η μαγεία τους, ενώ ο ίδιος ο Owens έχε πει ότι αποτελούν φόρο τιμής στη σύζυγό του, Michele Lamy.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181217143123 rick owens furniture 1

Rick Owens

Οι τεράστιες καρέκλες του Porky Hefer

Τεράστια σακιά και κρεμαστές καρέκλες στο σχήμα απειλούμενων ειδών, είναι μερικές από τος εμπνεύσεις του Νοτιοαφρικανού καλλιτέχνη Porky Hefer. Πρόκειται για μια συλλογή με διαρκείς αναφορές στο περιβάλλον, που δημιουργήθηκε από ανακυκλωμένα υλικά και μαγνήτισε τον κόσμο της Τέχνης. Μέρος της συλλογής χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Leonardo DiCaprio Foundation (LDF), που έχει δημιουργήσει ο ηθοποιός για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181217140003 porky hefer chair

Southern Guild and SFA Advisory

Τα καινούργια sneakers της Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ είναι πρωτοπόρα στην οικολογική μόδα. Τα νέα της sneakers, που παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο και έκαναν 18 μήνες να σχεδιαστούν είναι φτιαγμένα εξολοκλήρου από οικολογικά υλικά και είναι ραμμένα, χωρίς ίχνος κόλλας, έτσι ώστε κάθε μέρος τους να μπορεί να ανακυκλωθεί.

Screenshot 288

https://www.instagram.com/stellamccartney/

Η συλλογή της Βίβιαν Γουέστγουντ για τον οίκο Burberry

Η συλλογή της Βίβιαν Γουέστγουντ για τον οίκο Burberry's παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο και είναι η συνεργασία της χρονιάς. Η Γουέστγουντ ήθελε να συνδυάσει «το πανκ με την παράδοση» και το πέτυχε απόλυτα. Η προωθητική καμπάνια είναι βίντατζ αισθητικής και σε αυτήν πρωταγωνιστεί η Κέιτ Μος. Η Γουέστγουντ και ο δημιουργικός Διευθυντής του οίκου Burberry's, Riccardo Tisci, αποφάσισαν να υποστηρίξουν με μέρος των εσόδων, τον οργανισμό Cool Earth.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181217140146 vivienne westwood burberry campaign

Burberry

Η συλλογή του Nick Vinson για την MatchesFashion

Πριν λίγους μήνες η διαδικτυακή πλατφόρμα MatchesFashion ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το σχεδιαστή Nick Vinson και το αποτέλεσμα ήταν μια πολύ ιδιαίτερη συλλογή αντικειμένων για το σπίτι. Ανάμεσά τους τα βάζα της Roksanda Ilinčić και τα μαξιλάρια του Tomas Maier για τη Bottega Veneta.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181219161213 matchesfashion wishlist

MatchesFashion

Το βιβλίο «Sumo» της Annie Leibotvitz

Το βιβλίο «Sumo» της Annie Leibotvitz, εκδόθηκε σε περιορισμένα αντίτυπα (μόλις 9.000 κομμάτια) και είναι μέρος της σειράς «Sumo» του οίκου Taschen. Ο τόμος συγκεντρώνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες της Leibotvitz, από διάσημους ηθοποιούς, μοντέλα, μουσικούς και κάθε είδους προσωπικότητες της εποχής μας.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181217140652 annie leibovitz sumo

TASCHEN

Η μηχανή Espresso Royale 01 της Super Veloce

Η εταιρεία Super Veloce φτιάχνει εσπρεσιέρες εμπνευσμένες από τη Φόρμουλα 1 εδώ και μερικά χρόνια, αλλά η τελευταία τους μηχανή, η Royale 01 είναι η πιο εντυπωσιακή. Όπως όλες οι μηχανές της εταιρείας, που έχει έδρα στη Νότια Αφρική, φτιάχτηκε ώστε να μοιάζει με κινητήρα αυτοκινήτου, για την ακρίβεια έναν V12, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται σε Aston Martin, Ferrari και Lamborghini. Είναι επίσης φτιαγμένη με τα ίδια υλικά: Υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο, ενώ είναι διακοσμημένη με διαμάντια και αμέθυστο.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181217140904 super veloce espresso machine

Super Veloce

Το πικ απ 2Xperience SB της Pro-Ject's: Συλλεκτική έκδοση για το «Λευκό Άλμπουμ» των Beatles

Για να τιμήσει τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του «Λευκού Άλμπουμ», του ένατου άλμπουμ των Beatles, η εταιρεία στερεοφωνικών Pro-Ject συνεργάστηκε με τη Universal Music και δημιούργησε ένα συλλεκτικό, κατάλευκο πικ απ, διακοσμημένο με σύμβολα του γκρουπ.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181217141045 pro ject tuntable

Pro-Ject

Τα αντικείμενα Objets Nomades του Louis Vuitton

Τα τελευταία έξι χρόνια η συλλογή Objets Nomades του οίκου Louis Vuitton μάς έχει δώσει μερικά πανέμορφα αντικείμενα για το σπίτι, από σχεδιαστές όπως ο Tokujin Yoshioka. Τα αντικείμενα του 2018 παρουσιάστηκαν στο σαλόνι επίπλου του Μιλάνου, τον Απρίλιο και εντυπωσίασαν. Ανάμεσά τους, ο καναπές του Andre Fu και ο διαμαντένιος καθρέπτης του Marcel Wanders.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181219162052 ribbon dance by andre fu 2

Louis Vuitton

Η κάμερα M Monochrom «Stealth Edition» της Leica

Ο δημιουργικός Διευθυντής και CEO του αμερικανικού οίκου μόδας Rag & Bone, Marcus Wainwright συνεργάστηκε με τη θρυλική εταιρεία φωτογραφικών μηχανών Leica και σχεδίασε μια συλλεκτική κάμερα, την M Monochrom «Stealth Edition». Παρουσιάστηκε τον Μάρτιο, σε μια περιορισμένη σειρά 125 κομματιών και κοστίζει 15.750 δολάρια, ενώ θεωρείται κορυφή στις λήψεις με χαμηλό φωτισμό.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181217141531 leica stealth

Leica

Το ασημένιο θερμοκήπιο των Tiffany

Αυτό το θερμοκήπιο μινιατούρα είναι μέρος της συλλογής του οίκου Tiffany & Co με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, φινιρισμένα με πολύτιμα υλικά και σε απίστευτες, συχνά εξωπραγματικές τιμές. To συγκεκριμένο είναι φτιαγμένο από καθαρό ασήμι, χαλκό και γυαλί, κοστίζει 275.000 δολάρια και συναρμολογήθηκε από 4 τεχνίτες σε εννέα μήνες.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 181217142220 tiffany sterling silver greenhouse

Tiffany & Co.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ