ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα Όσκαρ έρχονται: Και δεν υπάρχει κανείς να τα παρουσιάσει…

Τα Όσκαρ έρχονται: Και δεν υπάρχει κανείς να τα παρουσιάσει…
Pixabay

Τους τελευταίους μήνες όλοι μιλάνε για τα Όσκαρ. Αλλά όχι για τα ταινίες, αλλά για το ποιος θα τα παρουσιάσει. Και απάντηση δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς μετά την απόρριψη του Κέβιν Χαρτ, λόγω των ομοφοβικών του σχολίων, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει plan B. Έτσι, το πιθανότερο είναι ότι η τελετή, για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της, δεν θα έχει παρουσιαστή. 

Παρότι η Ακαδημία αναζητά επί εβδομάδες τώρα μια λύση, δεν την έχει βρει. Κι έτσι, για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της, η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ φαίνεται ότι δεν θα έχει έναν κεντρικό παρουσιαστή. Οι παραγωγοί της βραδιάς θα επιλέξουν μια σειρά από ονόματα πρώτου μεγέθους, τα οποία θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές κατηγορίες, κάτι που συνέβη μόνο μια φορά πριν από περίπου 30 χρόνια.

Η τελετή πλησιάζει, μόλις έξι εβδομάδες μάς χωρίζουν από αυτήν, καθώς θα γίνε στις 24 Φεβρουαρίου. Και οι παραγωγοί «τρέχουν», καθώς δεν είναι και τόσο εύκολο να μοντάρουν ένα θέαμα με τόσους διαφορετικούς παρουσιαστές, την ώρα που όλος ο πλανήτης το έχει συνηθίσει αλλιώς.

Εάν, μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν βρεθεί τελικά παρουσιαστής, φαίνεται ότι η τελετή φέτος θα επικεντρωθεί στο μουσικό κομμάτι της, κυρίως λόγω της παρουσίας σε αυτό ονομάτων όπως η Lady Gaga, η Ντόλι Πάρτον και ο Κέντρικ Λαμάρ.

Και βέβαια έχει εγκαταλειφθεί εντελώς η ιδέα να επανέλθει ο Κέβιν Χαρτ ως παρουσιαστής. Παρότι υπήρξαν σχετικές φήμες, το επιβεβαίωσε και ο ίδιος στο Good Morning America. «Δεν θα παρουσιάσω τα Όσκαρ φέτος», είπε. Και όταν ρωτήθηκε αν θα το κάνει στο μέλλον, απάντησε: «Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί». Ο Χαρτ θα είχε επανέλθει εάν είχε ζητήσει συγνώμη για τα ομοφοβικά αστεία του και του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει, στη συνέντευξη που έδωσε στην Έλεν ΝτεΤζένερις. Αντί γι αυτό, ο ίδιος προτίμησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα ιντερνετικών τρολ. Έκτοτε η Ακαδημία απευθύνθηκε σε πολλούς διάσημους σταρ και όλοι είπαν «όχι».

Ανάμεσά τους, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Χιού Τζάκμαν, η Έμιλυ Μπλαντ, ο Στιβ Χάρβεϊ, ο Ρομπ Λόου, η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τζον Λέτζεντ.

Το γιατί, το απάντησε ο τελευταίος όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Είναι μια δουλειά που δεν λέει ευχαριστώ. Νομίζω ότι κανείς ποτέ δεν βγήκε κερδισμένος από την παρουσίαση των Όσκαρ», είπε.

Ίσως βέβαια το γεγονός ότι η αμοιβή για την παρουσίαση της βραδιάς -που αφορά μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων- είναι μόλις 21.000 δολάρια, να παίζει κι αυτό το ρόλο του…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ