ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντε Νίρο κατά Τραμπ: «Δεν πρόκειται να τον υποδυθώ ποτέ. Είναι κακός για τη χώρα»

Ντε Νίρο κατά Τραμπ: «Δεν πρόκειται να τον υποδυθώ ποτέ. Είναι κακός για τη χώρα»
JALAL MORCHIDI/AΠΕ ΜΠΕ

Αποφασισμένος να μην ενσαρκώσει ποτέ στη μεγάλη οθόνη τον ορκισμένο εχθρό του Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που δεν χάνει ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον του Αμερικανού προέδρου. «Με τον Τραμπ κάθε μέρα προσπαθώ να βρω κάτι που να μου προκαλεί συμπόνια. Δεν μπορώ να το πετύχω. Είναι αδύνατο. Εάν μου προτείνουν να παίξω τον Τραμπ, η απάντησή μου θα είναι: 'Ποτέ'», είπε.

Λίγες μέρες αφότου «στόλισε» τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός ξεκαθάρισε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag: «Δεν πρόκειται ποτέ να υποδυθώ σε κάποια ταινία τον Ντόναλντ Τραμπ. Για κάθε χαρακτήρα που υποδύομαι, βρίσκω πάντα κάπου κάποια συμπόνια», δήλωσε ο 75χρονος ντε Νίρο. «Ασχολούμαι με αυτόν τον χαρακτήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κοιτάζοντας τον από κάθε πλευρά, μέχρι να βρω κάτι στο οποίο μπορεί να αναφέρομαι συναισθηματικά, γεγονός που καθιστά την εικόνα του κατανοητή στο κοινό», λέει. Και προσθέτει: «Με τον Τραμπ κάθε μέρα προσπαθώ να βρω κάτι που να μου δίνει συμπόνια. Δεν μπορώ να το πετύχω. Είναι αδύνατο. Έτσι, εάν μου προτείνουν να παίξω τον Τραμπ, η απάντησή μου θα είναι: «Ποτέ».

Στη συνέντευξή του ο ντε Νίρο υποστηρίζει ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος «Είναι φοβερά απερίσκεπτος. Ο Τραμπ είναι μια σαφής απειλή για την Αμερική - και για τη δημοκρατία και για πολλές αξίες που είναι σημαντικές για εμάς».

Ο Ντε Νίρο έχει επανειλημμένα πάρει δημοσίως θέσεις εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ στο παρελθόν. Τον περασμένο Ιούνιο στην απονομή των βραβείων Tony για τις θεατρικές παραγωγές του Μπρόντγουεϊ, ο Ντε Νίρο στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνο και «στόλισε» τον Τραμπ. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Guardian, ο Ντε Νίρο είχε κατηγορήσει τον αμερικανό πρόεδρο ως «ρατσιστή».

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά: «Είμαι αναστατωμένος με ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ. Όταν είδα κάποιον σαν αυτόν να γίνεται πρόεδρος, σκέφτηκα ‘ΟΚ, ας δούμε τι κάνει, μπορεί να αλλάξει’. Αλλά τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Όλα μου δείχνουν ότι είναι πραγματικός ρατσιστής. Πίστευα ότι ως κάτοικος Νέας Υόρκης θα καταλάβαινε τη διαφορετικότητα της πόλης αλλά είναι τόσο κακός όσο πίστευα και πριν και ακόμα χειρότερα. Είναι ντροπή. Είναι ένα κακό για τη χώρα», δήλωσε ο Ντε Νίρο στον Guardian.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ