ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης για το σκηνοθέτη του Bohemian Rhapsody Μπράιαν Σίνγκερ

Νέες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης για το σκηνοθέτη του Bohemian Rhapsody Μπράιαν Σίνγκερ
SUSANNA SAEZ/ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακόμη τέσσερις άνδρες κατηγορούν το σκηνοθέτη της ταινίας Bohemian Rhapsody, Μπράιαν Σίνγκεργια σεξουαλική επίθεση, όταν ήταν ανήλικοι. Οι τέσσερις μίλησαν στο περιοδικόThe Atlantic και κατήγγειλαν ότι ο σκηνοθέτης τούς αποπλάνησε και έκανε σεξ μαζί τους ενώ ήταν ανήλικοι, ο ένας από αυτούς μάλιστα μόλις 13 ετών

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Σίνγκερ, Άντριου Μπρέτλερ, δήλωσε στο περιοδικό ότι ο σκηνοθέτης αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε σεξ μαζί τους και ότι έχει προτίμηση στους ανήλικους άνδρες. Επίσης, σημείωσε ότι ο Σίνγκερ δεν έχει συλληφθεί ούτε κατηγορηθεί ποτέ για κάποιο έγκλημα.

Ο Βίκτορ Βαλντοβίνος, που δήλωσε ότι εργάστηκε ως κομπάρσος στην ταινία του 1997 του Σίνγκερ «Apt Pupil», ισχυρίζεται ότι ο σκηνοθέτης «άρπαξε τα γεννητικά του όργανα» όταν ήταν 13 ετών, ενώ γύριζαν μια σκηνή σε αποδυτήρια. Οι άλλοι τρεις, που μίλησαν με ψευδώνυμο, υποστηρίζουν ότι ο σκηνοθέτης τους αποπλάνησε σε πάρτι στην έπαυλή του στο Μπέβερλι Χιλς στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Οι δύο ήταν 17 ετών και ο ένας 15 χρονών.

Στο ρεπορτάζ του περιοδικού γίνεται αναφορά και στον Σεζάρ Σάντσεζ- Γκούζμαν, ο οποίος είχε κάνει μήνυση σε βάρος του Σίνγκερ το 2017, υποστηρίζοντας ότι ο σκηνοθέτης τον βίασε σε γιοτ το 2003, όταν ήταν 17 ετών. Σε παλιότερη δήλωσή του, μέσω των δικηγόρων του, ο Σίνγκερ είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης αντιμετώπισε ανάλογες κατηγορίες. Το 2014, ο Μάικλ Ίγκαν, μοντέλο και ηθοποιός, του έκανε αγωγή υποστηρίζοντας ότι ο Σίνγκερ τον ανάγκασε να κάνουν σεξ σε πάρτι στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη, στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Τελικά ο σκηνοθέτης εμφάνισε αποδείξεις ότι δεν ήταν στη Χαβάη εκείνη την εποχή.

Επίσης, το 2014, ένας ακόμη άνδρας έκανε μήνυση στο Σίνγκερ, υποστηρίζοντας ότι όταν ήταν 17 ετών ο σκηνοθέτης τον θώπευσε και προσπάθησε να τον αναγκάσει να κάνουν σεξ. Και αυτή η υπόθεση απορρίφθηκε τελικά από δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ