ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To HBO επιμένει: Το «επίμαχο» ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον θα δημοσιευθεί

To HBO επιμένει: Το «επίμαχο» ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον θα δημοσιευθεί
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WILLIAM PHILPOTT

«Επιμένει» το HBO στη δημοσιοποίηση του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον, που αποκαλύπτει πως είχε μετατρέψει το σπίτι του, «Neverland», σε πραγματικό κολαστήριο ανήλικων παιδιών.

Ο υπεύθυνος προγράμματος, Casey Bloys, κατέρριψε όλες τις φήμες που θέλουν την εταιρεία παραγωγής να «κάνει πίσω» και να μην δημοσιεύει το τεσσάρων ωρών ντοκιμαντέρ, «Leaving Neverland».

«Δεν υπάρχει καμία διστακτικότητα, ούτε κάποιο πλάνο να μην δοθεί στον “αέρα”» έχει δηλώσει ο Bloys, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Επίσης αποκάλυψε πως παρά τις «προκλήσεις» των δικηγόρων του Μάικλ Τζάκσον, το κανάλι θα προχωρήσει στην παρουσίαση της ταινίας στις 3 Μαρτίου.

«Το μόνο που ζητάω είναι οι άνθρωποι να το δουν και να κρίνουν μόνοι τους. Πιστεύω πως θα δείτε ένα πολύ δυναμικό, συγκινητικό αλλά και ενοχλητικό ντοκιμαντέρ. Όταν το δουν, μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους» πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο Casey Bloys.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μάικλ Τζάκσον έχουν δηλώσει πως οι κατηγορίες είναι «ψευδείς» και έχουν στείλει μία επιστολή 10 σελίδων στα στελέχη του HBO, αναφέροντας πως όσα υποστηρίζουν οι Σέιφτσακ και Ρόμπσον είναι δυσφήμιση.

Μάλιστα, είχαν δημοσιοποιήσει ανακοίνωση σχετικά με το ντοκιμαντέρ, όπου χαρακτήριζαν την εταιρεία ως «ακόμη μια ζωηρή παραγωγή σε μία εξωφρενική και αξιολύπητη προσπάθεια να εκμεταλλευτεί και να βγάλει κέρδος από το όνομα του Μάικλ Τζάκσον».

Ναι, οι Greta Van Fleet αντιγράφουν τους Λεντ Ζέπελιν. Πειράζει;

Η Έσχατη Θούλη τελικά δεν έχει σχήμα... χιονανθρώπου

Μολιέρος: H Google τιμά με Doodle το «δάσκαλο» της κωμωδίας

Το τετράωρο ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται σε δύο από τα θύματα του Τζάκσον, τον δεκάχρονο τότε Τζέιμς Σέιφτσακ και τον επτάχρονο Γουέιντ Ρόμπσον. Περιγράφει πώς τα δύο παιδιά έγιναν αρχικά φίλοι με τον τραγουδιστή και στη συνέχεια δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο Γουέιντ είχε καταθέσει το 2016 αγωγή κατά του «Michael Jackson Estate» διεκδικώντας 1,62 δισ. δολάρια ως αποζημίωση. Τότε υποστήριζε ότι ο Τζάκσον τον βίαζε από την ηλικία των 7 έως και τα 14 του έτη, ωστόσο το 2005 είχε κληθεί ο ίδιος ως μάρτυρας υπεράσπισης του τραγουδιστή σε δίκη για σεξουαλική παρενόχληση σε παιδί, δηλώνοντας ότι «ποτέ ο τραγουδιστής δεν τον άγγιξε με χυδαίο τρόπο».

«Ήταν πράγματι παιδόφιλος»

«Ήταν πράγματι παιδόφιλος»: Αυτό ισχυρίζεται η Άντριαν ΜακΜάνους, η υπηρέτρια που δούλευε στη Neverland, σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών.

15374618


Το ράντσο «Neverland» - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ARMANDO ARORIYO

Η ΜακΜάνους επί τέσσερα χρόνια είχε την ευθύνη της καθημερινής καθαριότητας του δωματίου του βασιλιά της ποπ. Σε συνέντευξή της στη Daily Mail, «έσπασε» τη σιωπή της και προχωρά σε αποκαλύψεις «φωτιά».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ένας παιδόφιλος-αρπακτικό, που κακοποίησε σεξουαλικά «δεκάδες» παιδιά, καταγράφοντας, μάλιστα τις αρρωστημένες πράξεις του και κρύβοντας το υλικό σε μια μυστική βιβλιοθήκη στο ράντσο του.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η ΜακΜάνους δήλωσε ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των περιπτύξεών του με μικρά παιδιά, ενώ είδε και τη στοίβα των sex tape που διατηρούσε.

«Όταν τον έβλεπα με μικρά αγόρια, πάντα τους κρατούσε το χέρι και τα φιλούσε. Ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για το ποιο θα κέρδισε την προσοχή του. Ήταν ένα πολύ παράξενο εργασιακό περιβάλλον για μένα», λέει σήμερα η γυναίκα και προσθέτει ότι ο σταρ είχε εμμονή με φωτογραφίες μικρών παιδιών.

Ο Μάικλ Τζάκσον απαντά στις κατηγορίες για παιδοφιλία με αποσπάσματα από τη Βίβλο

Ένα βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο ο Μάικλ Τζάκσον εμφανίζεται να καταθέτει για τις βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών πριν από 23 χρόνια, είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό.

Το βίντεο γυρίστηκε τον Μάρτιο του 1996, όταν ο διάσημος τραγουδιστής ήταν 37 ετών και ενώ οι φήμες περί παιδοφιλίας οργίαζαν ήδη επί χρόνια. Η αντίδρασή του όταν οι δικηγόροι τον ρωτούν ευθέως αν είναι παιδόφιλος ή όχι, προκαλεί αίσθηση: στριφογυρίζει στη θέση του και χασκογελά νευρικά.

Κατά την τρίωρη κατάθεσή του, ο ίδιος φαίνεται να αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία, παρά το βάρος των καταγγελιών.

Κάποια στιγμή ο Τζάκσον ακούγεται να λέει: «Είμαι μαύρος Αμερικανός, είμαι περήφανος για αυτό και το τιμώ. Δεν ξασπρίζω το δέρμα μου όπως λένε. Και δεν είμαι γκέι».

Αποκορύφωμα του βίντεο αποτελεί το σημείο στο οποίο ο τραγουδιστής παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Χριστό, υποστηρίζοντας ότι είναι παρεξηγημένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ