ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Last Christmas I gave you some Αrt: Σε δημοπρασία η συλλογή έργων Τέχνης του Τζορτζ Μάικλ

Last Christmas I gave you some Αrt: Σε δημοπρασία η συλλογή έργων Τέχνης του Τζορτζ Μάικλ
AP Photo/Francois Mori

Η συλλογή με έργα Τέχνης του Τζορτζ Μάικλ, που πέθανε το 2016, θα βγει στο «σφυρί» από τον οίκο Christie’s στα μέσα Μαρτίου στο Λονδίνο. Η συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 70 έργα και συνολικά η αξία της είναι ανυπολόγιστη, καθώς ένας μόνο πίνακας αναμένεται να φέρει έως και 1.8 εκατομμύρια ευρώ

Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το αληθινό όνομα του Τζορτζ Μάικλ, ήταν εκτός από καταπληκτικός τραγουδιστής και ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος. Και μέρος αυτού του τεράστιου πλούτου που απέκτησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, το επένδυσε σε έργα Τέχνης.

Michael Craig Martin Commissioned Portrait Untitled George 2007

Michael Craig-Martin, Commissioned Portrait Untitled (George), 2007 (Credit: Christie’s)

Ο τραγουδιστής είχε αποκτήσει, στη συλλογή του, έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από τη Βρετανία, όπως του Ντέιμιεν Χιρστ, τα οποία θα πωληθούν την 14η Μαρτίου, σε μια δημοπρασία που οργανώνει στο Λονδίνο ο οίκος Christie’s. Το έργο The Incomplete Truth (2006) του Ντέιμιεν Χιρστ είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας, με την τιμή του να υπολογίζεται μεταξύ 1-1,5 εκατομμυρίων λιρών, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο.

Damien Hirst The Incomplete Truth 2006

Damien Hirst, The Incomplete Truth, 2006 (Credit: Christie’s)

Συνολικά, 75 έργα θα προταθούν στην κεντρική εκδήλωση, τη 14η Μαρτίου, κι άλλα 130, που επίσης προέρχονται από τη συλλογή του συνιδρυτή του συγκροτήματος Wham!, σε μια διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 8 έως 15 Μαρτίου.

Tracey Emin Drunk to the Bottom of My Soul 2002

Tracey Emin, Drunk to the Bottom of My Soul, 2002 (Credit: Christie’s)

Η δημοπρασία αυτή «θα συμβάλει στη συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου του Τζορτζ Μάικλ» τονίζει ο οίκος Christie’s, σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τη δημοπρασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ