ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Και η «Σέρσεϊ» του «Game of Thrones» θύμα του Γουάινστιν: «Με έσερνε χωρίς λέξη, ξέσπασα σε κλάματα»

Και η «Σέρσεϊ» του «Game of Thrones» θύμα του Γουάινστιν: «Με έσερνε χωρίς λέξη, ξέσπασα σε κλάματα»
Danny Moloshok/Invision for the Television Academy/AP Images

Η άρνηση της Λίνα Χίντι, της «Σέρσεϊ», στις σεξουαλικές προτάσεις του Χάρβεϊ Γουάινστιν τής κόστισαν χρόνια καριέρας, ισχυρίζεται η ίδια η πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones», ενώνοντας τη φωνή της με τις υπόλοιπες γυναίκες που έχουν καταθέσει εναντίον του μεγαλοπαραγωγού για σεξουαλική παρενόχληση.

Μετά από πολύμηνη έρευνα και πάνω από εκατό γυναίκες που έχουν αποφασίσει να πουν τις ιστορίες τους, ο μεγαλοπαραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο άνθρωπος που έκανε το όνομά του συνώνυμο με τη σεξουαλική κακοποίηση κι αφορμή για το ξέσπασμα του #metoo κινήματος, έχει πάρει το δρόμο για την πιο πολύκροτη δίκη στην ιστορία του Χόλιγουντ. Με κατηγορίες βιασμού πρώτου και τρίτου βαθμού και για σεξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού, ο Γουάινστιν μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και σε 25 χρόνια φυλάκιση.

Μία ακόμη διάσημη γυναίκα μοιράζεται τώρα τη δική της εμπειρία της μαζί του. Η Λίνα Χίντι, που έγινε πασίγνωστη ως «Σέρσεϊ Λάνιστερ» στη σειρά «Game of Thrones», αποφάσισε να μιλήσει, 14 χρόνια μετά από δύο περιστατικά που έζησε με τον Γουάινστιν. Περιστατικά που, σύμφωνα με την ίδια, έβαλαν την καριέρα της στον πάγο για χρόνια.

Η 44χρονη ηθοποιός αποφάσισε να πει και τη δική της ιστορία της μέσω του λογαριασμού της στο twitter. Η ομολογία της είναι μια από εκείνες που απαντούν σε όλους εκείνους που επικαλούνται ότι «τόσα χρόνια μετά, όλες βγαίνουν για τα 15 λεπτά δημοσιότητάς τους». Καμία ανάγκη δημοσιότητας δεν έχει η διάσημη και πολύ πλούσια, μετά από 8 σεζόν «Game of Thrones», ηθοποιός.

«Το πρώτο συμβάν ήταν στο Φεστιβάλ της Βενετίας, το 2005. Ήμασταν εκεί για την πρεμιέρα των «Αδελφών Γκριμ», μία παραγωγή της Miramax. Ο Χάρβεϊ μού είπε να πάμε μία βόλτα στο κανάλι. Περπατούσαμε δίπλα-δίπλα και ξαφνικά σταμάτησε και μου την έπεσε -λεκτικά και με τα χέρια του. Αρχικά έβαλα τα γέλια, από άμυνα, επειδή πραγματικά σοκαρίστηκα. Του είπα κάτι σαν "έλα τώρα βρε φίλε! Θα είναι σαν να φιλούσα τον πατέρα μου! Πάμε να βρούμε τους άλλους, πάμε να πιούμε κάτι...". Δεν με ξαναπροσέλαβαν σε ταινία της Miramax ποτέ!»

Η επόμενη φορά ήταν μετά από χρόνια στο Λος Άντζελες: «Πίστευα ότι είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου μαζί του. Ότι δεν θα επιχειρούσε ποτέ τίποτα πια με μένα, όταν είχα γελάσει, όταν τον είχα αποκαλέσει πατέρα μου. Πίστεψα ότι θα σεβόταν τα όριά μου κι από εδώ και πέρα θα μιλούσαμε μόνο επαγγελματικά. Έτσι δέχθηκα να πάω για πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου του. Μιλούσαμε πράγματι για ταινίες και υποψήφιους ρόλους. Μου έκανε έναν υπαινιγμό για την προσωπική μου ζωή. Επανέφερα την κουβέντα στο σινεμά. Μετά μου είπε να ανέβω στο δωμάτιό του για να μου δώσει ένα σενάριο. Περπατούσαμε προς το ασανσέρ και ήδη όλη η δυναμική είχε αλλάξει. Όλο μου το σώμα ήταν σε συναγερμό. Μέσα στο ασανσέρ του είπα "δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο μια επαγγελματική σχέση μαζί σου, σε παρακαλώ μην πιστέψεις ότι έρχομαι μαζί σου γιατί οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί - τίποτα δεν θα συμβεί". Δεν ξέρω τι με έπιασε και άνοιξα το στόμα μου εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Αλλά με οδηγούσε ένα δυνατό ένστικτο που έλεγε "ούτε να τολμήσεις να με πλησιάσεις"....»

AP 436807475661

(Dan Steinberg/Invision/AP)

«Εκείνος παρέμεινε σιωπηλός, φανερά οργισμένος. Βγήκαμε από το ασανσέρ, προχωρήσαμε προς το δωμάτιό του. Το χέρι του έσπρωχνε την πλάτη μου, με έσερνε προς τα μπροστά, χωρίς λέξη. Ένιωσα εντελώς αδύναμη. Επιχείρησε να ανοίξει το δωμάτιο, αλλά η κάρτα κόλλησε. Τότε ήταν που εξοργίστηκε πραγματικά. Με έπιασε από το μπράτσο, με έβαλε ξανά μέσα στο ασανσέρ, κατεβήκαμε, πλήρωσε τον παρκαδόρο. Όσο περιμέναμε να φέρουν το αμάξι μου, με απείλησε: "λέξη σε κανέναν - ούτε στον μάνατζερ, ούτε στον ατζέντη σου!" Μπήκα στο αυτοκίνητό μου και ξέσπασα σε κλάματα...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ