ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Είναι κακό; Ο Μπράντλεϊ Κούπερ αγαπάει πολύ τη μαμά του

Είναι κακό; Ο Μπράντλεϊ Κούπερ αγαπάει πολύ τη μαμά του
Jordan Strauss/Invision/AP

Ήταν πράγματι μια από τις πιο παράξενες στιγμές των φετινών Όσκαρ. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ με την εκθαμβωτική Ιρίνα Σάικ από τη μια και την όχι και τόσο εκθαμβωτική μαμά του από την άλλη. Τα social media έκαναν πάρτι και ο αναμφίβολα σούπερ ταλαντούχος ηθοποιός, σκηνοθέτης και πλέον και τραγουδιστής, έχει φάει τη ρετσινιά του «μαμάκια» για το υπόλοιπο της σεζόν αν όχι της ζωής του. Εντάξει, ο Μπράντλεϊ Κούπερ αγαπάει πολύ τη μαμά του. Που είναι το τόσο κακό μ' αυτό;

Ο Κούπερ μετράει τέσσερεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, έχει ένα καταπληκτικό ταλέντο και στο τραγούδι -κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε, έχει κάνει παιδί με την υπέρ-γυναίκα Ιρίνα Σάικ και λατρεύει τη μαμά του, Γκλόρια Καμπάνο. Τίποτα τρομερά κακό ως εδώ, μόνο που η «παράξενη» σχέση ανάμεσα στον ηθοποιό και τη μαμά του ήταν πρωτοσέλιδο την επόμενη μέρα των Όσκαρ και πρώτο θέμα στα social media, πιο μεγάλο κι από το ντουέτο του επί σκηνής με τη Lady Gaga και τους αναπόφευκτους ψιθύρους ότι οι δύο τους δεν εκπέμπουν τυχαία τόσο ερωτισμό

Ο Κούπερ και η μαμά του δέθηκαν πολύ όταν πέθανε ο πατέρας του, το 2011. Από τότε είναι παντού μαζί του. Βγαίνουν μαζί, τον συνοδεύει στα ταξίδια του, ζουν μαζί και -φυσικά- έχει λόγο σε όλες του τις σχέσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι μιλάνε στο τηλέφωνο αρκετές φορές τη μέρα και ο Κούπερ δεν κάνει βήμα χωρίς να τη συμβουλευτεί. Η σχέση χαρακτηρίζεται «παράξενη» από πολλούς και αυτό το «παράξενη» δεν έχει πολύ θετικό πρόσημο.

Λογικό. Σε έναν κόσμο στον οποίο η σχέση μητέρας-γιού από τη μια εξακολουθεί να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία, αλλά από την άλλη δημιουργεί και ενοχικά σύνδρομα σε αμφότερες τις πλευρές, οι περισσότεροι κάνουν τα ίδια που κάνει ο Κούπερ, απλώς προτιμούν να το κρύβουν.

Όταν πέθανε ο πατέρας του, ο Κούπερ κάλεσε τη μητέρα του να μείνει μαζί του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι αυτό «δεν είναι πολύ εύκολο», αλλά συμπλήρωσε: «Η οικογένειά μου ήταν πολύ δεμένη. Ο θάνατος του πατέρα μου ήταν σαν ένα σχίσμα. Ακόμα δεν τον έχουμε ξεπεράσει. Και χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Η μητέρα μου δεν μένει στον ξενώνα. Μένει στο διπλανό δωμάτιο. Αλλά είναι πολύ κουλ και μας αρέσει να κάνουμε πράγματα μαζί».

AP 510821653424

O Κούπερ με τη μαμά του, το 2015, σε κάποιο κόκκινο χαλί από τα πολλά που τον συνοδεύει (Evan Agostini/Invision/AP)

Κανείς δεν ξέρει αν και πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που ο Κούπερ ζει με την Ιρίνα Σάικ. Οι δύο γυναίκες, πάντως, εμφανίζονται συχνά μαζί, και δείχνουν να τα πηγαίνουν περίφημα. Περίφημα τα πηγαίνει και ο ίδιος ο Κούπερ με το γεγονός ότι η μαμά του δεν είναι δίμετρη κι εντυπωσιακή. Την παίρνει μαζί του στα κόκκινα χαλιά με τεράστια άνεση, τον έχει συνοδεύσει πολύ περισσότερες φορές απ’ ότι η Σάικ, η οποία έχει άπειρες επαγγελματικές υποχρεώσεις και η ίδια.

Η οικογένεια είναι πολύ ψηλά στο αξιακό σύστημα του Κούπερ, ο οποίος πήρε πολύ βαριά το θάνατο του πατέρα του. Ο πατέρας του, Τσάρλς Κούπερ, πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα και τον τελευταίο χρόνο της ζωής του ο Κούπερ μετακόμισε στο πατρικό του για να τον προσέχει. «Είναι μια νέα πραγματικότητα», είπε όταν πέθανε ο Τσαρλς. «Δεν άλλαξε ένα πράγμα, άλλαξε όλος μου ο κόσμος. Τον κρατούσα όταν πέθανε και μόλις άφησε την τελευταία του πνοή, όλος ο κόσμος άλλαξε». Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Κούπερ άρχισε να φοράει τη βέρα εκείνου. Στην αρχή στο αριστερό του χέρι και μετά στο λαιμό του.

Η σχέση του Κούπερ με την Σάικ φαίνεται να μην επηρεάζεται απ’ όλα αυτά. Βασικά, φαίνεται να μην επηρεάζεται από τίποτα. Οι δύο τους κρατούν την προσωπική τους ζωή μακριά από τη δημοσιότητα και έχουν επιβιώσει όλων των «χωρισμών» που τους προσάπτουν κατά καιρούς τα ΜΜΕ. Το τελευταίο καιρό, οι φήμες θέλουν τον Κούπερ να σαλιαρίζει με τη Lady Gaga, που είναι και φρεσκοχωρισμένη. Πριν κάμποσο καιρό τα ίδια δημοσιεύματα ήθελαν την Ιρίνα να κινδυνεύει από μια άλλη γυναίκα: Τη μητέρα του Μπράντλεϊ.

Το 2016 γράφτηκε ότι Κούπερ και Σάικ χώρισαν, επειδή εκείνη δεν ήθελε να μένει με τη μαμά του. Κάποια άλλα δημοσιεύματα, αλλά και οι εικόνες που απαθανατίζει συχνά ο φωτογραφικός φακός, δείχνουν μια άλλη πλευρά: Η Σάικ και η Καμπάνο φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη. Εξάλλου είναι προφανές ότι αν δεν τα πήγαιναν καλά, αυτή η σχέση δεν θα μπορούσε να τσουλήσει. Οι δύο γυναίκες βγαίνουν συχνά βόλτα, πάνε για ψώνια και το «τρίο» έχει πάει και διακοπές παρέα, μένοντας σε ένα μικρό, παραθαλάσσιο σπίτι.

Στο παρελθόν έχει ακουστεί και γραφτεί ότι η μαμά του Κούπερ του «χάλασε» τη σχέση του με την ηθοποιό Ζόι Σαλντάνα. Το ζευγάρι είχε έτσι κι αλλιώς πολλά προβλήματα, οι χωρισμοί και οι επανασυνδέσεις τους ήταν διαβόητο γκόσιπ στο Χόλιγουντ. Μέσα σ’ όλα αυτά κάποιοι επέμεναν ότι η μαμά του δεν την ήθελε. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι μάλλον ήταν εκείνος που δεν την ήθελε.

Διότι με την Ιρίνα, που τη θέλει, δεν φαίνεται να υπάρχουν θέματα.

Είναι παντελώς άγνωστο αν ο Μπράντλεϊ Κούπερ επηρεάζεται από όσα λέγονται και γράφονται για τη σχέση του με τη μαμά του. Το πιθανότερο είναι ότι το διασκεδάζει. Όπως και η Σάικ. Έχουν, άλλωστε πολύ σοβαρότερα πράγατα να ασχοληθούν. Σε αντίθεση με πολλούς από εκείνους που τους σχολιάζουν πικρόχολα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ