ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η βασίλισσα Ελισάβετ τα βάζει με τα trolls του internet και κάνει το πρώτο της ποστ στο Instagram

Η βασίλισσα Ελισάβετ τα βάζει με τα trolls του internet και κάνει το πρώτο της ποστ στο Instagram
Dominic Lipinski/Pool via AP

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δημοσίευσε οδηγίες προς τους χρήστες του διαδικτύου, προκειμένου να της συμπεριφέρονται κατά την επικοινωνία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με «αβροφροσύνη, ευγένεια και σεβασμό», διαφορετικά θα διαγράφονται ή ακόμα και θα ενημερώνεται σχετικά η αστυνομία...

Σταματήστε να γράφετε σχόλια «χυδαία, προσβλητικά, απειλητικά, υβριστικά ή γεμάτα μίσος» ή ακόμη «μεροληπτικά ως προς τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ηλικία», ειδάλλως, όπως προειδοποιεί η βασιλική οικογένεια, αυτές οι δημοσιεύσεις θα αποκρύπτονται ή θα διαγράφονται κι οι χρήστες θα μπλοκάρονται.

Ο λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας (TheRoyalFamily) έχει 4,9 εκατομμύρια followers στο Facebook, 4,5 εκατομμύρια στο Instagram και 3,9 εκατομμύρια στο Twitter. Όμως, το Clarence House, η κατοικία του πρίγκιπα διαδόχου Καρόλου, τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, οι γιοι του Ουίλιαμ και Χάρι έχουν τους δικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Τύπο, το προσωπικό των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ξοδεύει πολλές ώρες κάθε εβδομάδα, προκειμένου να σβήσει τα υβριστικά σχόλια, κυρίως εναντίον των δουκισσών του Κέμπριτζ και του Σάσεξ, της Κέιτ Μίντλετον και Μέγκαν Μαρκλ αντίστοιχα.

Σε μια ανάλυση δεδομένων που έγινε για τους σχολιασμούς στους λογαριασμούς της βασιλικής οικογένειας και των μελών της, αποκαλύφθηκε ότι πράγματι, τα troll έχουν πολύ ενεργό δράση σε αυτούς. Είκοσι λογαριασμοί είναι πίσω από περίπου το 70% των tweets και των σχολίων, ποστάροντας υβριστικά ή μειωτικά σχόλια για τη Μέγκαν Μαρκλ κυρίως. Το Tweeter, αντέδρασε πολύ γρήγορα, σβήνοντας κάποιους από τους λογαριασμούς αυτούς.

Πολλά από τα σχόλια είναι ρατσιστικά και στοχεύουν στη μεικτή καταγωγή της Μέγκαν Μαρκλ, όπως και στο γεγονός ότι το μωρό της, που θα γεννηθεί σε λίγες εβδομάδες, θα είναι το πρώτο μωρό μεικτής φυλής στην χιλιόχρονη ιστορία της βασιλικής οικογένειας. Κάτι απολύτως απαράδεκτο για κάποιους.

Με τις κατευθυντήριες οδηγίες του, το Μπάκιγχαμ ελπίζει, ότι «θα συμβάλει στο να δημιουργηθεί ένας υγιής χώρος» αλληλεπίδρασης κι επικοινωνίας στο Διαδίκτυο. Στο έγγραφο επισημαίνεται επίσης, ότι οι χρήστες δεν πρέπει να γράφουν σχόλια «εκτός θέματος», «ακατανόητα» ή με διαφημιστικούς σκοπούς.

Πριν από λίγες ώρες, πάντως, η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβασε το πρώτο της προσωπικό ποστ στο Ιnstagram:

https://www.instagram.com/p/ButJtIMnBrV

ΔΗΜΟΦΙΛΗ