ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ποιος θα θυμάται τα European Music Awards 2015 του MTV αύριο;

Ποιος θα θυμάται τα European Music Awards 2015 του MTV αύριο;

Τα European Music Awards δόθηκαν σε ένα κατάμεστο από φαν των αστέρων της ποπ σκηνής Mediolanum Forum στο Μιλάνο. Σαν ένα χαμένο στη μετάφραση ξαδερφάκι των VMA της Αμερικής, τα European Music Awards του MTV πασχίζουν κάθε χρόνο να κάνουν ένα θόρυβο αλλά πολύ σπάνια καταφέρνουν να ακουστούν λίγο περισσότερο από ένα, δύο 24ωρα το πολύ.

Ενώ στα VMA ο Kάνιε Γουέστ πέταξε τη ναπάλμ του λέγοντας ότι θα θέσει εαυτόν σε υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ το 2020, στα EMA τα πλέον αξιομνημόνευτα περιστατικά (τουλάχιστον σύμφωνα με το αλάνθαστο κριτήριο των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης της Google) περιορίζονται στη Μάιλι Σάιρους και το τσιγαριλίκι της. Στο Άμστερνταμ. Η προβλεψιμότητα ποτέ δεν έμοιαζε πιο ανιαρή.

Φέτος τα βραβεία δεν έκρυβαν πoλλές εκπλήξεις. Ήταν σίγουρα καλύτερα από τα αντίστοιχα της Ελλάδας αλλά οι άτυχες στιγμές τους θα βοηθήσουν να περάσουν στη λήθη με ευκολία. Αυτά είναι όσα μάθαμε από τα ΕΜΑ 2015 καθώς τα παρακολουθούσαμε κάνοντας και πέντε έξι ακόμη πράγματα ταυτόχρονα.

Έξι υποσημειώσεις για να κερδίσουμε χρόνο

1. Ο Τζάστιν Μπίμπερ στο Κόκκινο Χαλί ήθελε να ΕΙΝΑΙ το Κόκκινο Χαλί. Επιπλέον ο Τζάστιν Μπίμπερ είναι και ο μεγάλος νικητής φεύγοντας με 5 βραβεία. Επιπλέον ο Τζάστιν Μπίμπερ στα κόκκινα βραβεύθηκε ως ο πιο καλοντυμένος (Best Look Award το είπαν) στο Μιλάνο που οι άνθρωποι κυκλοφορούν σαν να έχουν ξεπηδήσει από editorial μόδας στην ΑΜICA ή τη Vogue Italia. O Tζάστιν Μπίμπερ, 21χρονος σταρ, έκανε το comeback του σε ευρωπαϊκή σκηνή εν μέσω κρίσης και αυτό φάνηκε.

2. Η Ρούμπι Ρόουζ υποτίθεται ότι θόλωσε ακόμη μια φορά τα νερά του κοινωνικού φύλου και υπενθύμισε με το ανδρόγυνο look της την σεξουαλική ουδετερότητα που τόσο εύστοχα και εμπορικά πρεσβεύει. “Κυρίες και κύριοι και όλοι στο ενδιάμεσο...” είπε πριν παρουσιάσει τους Duran Duran. Ωστόσο η Ρούμπι Ρόουζ, αυτή που λένε ότι κόπιαρε τον μεγάλο νικητή της βραδιάς (τον κύριο με τα Κόκκινα) ήταν καλύτερη παρουσιάστρια από τον Εντ Σίραν για τον οποίο δεν θα πω και πολλά. Όλος ο τύπος συμφώνησε. Καλύτερα να τραγουδάει παρά να παρουσιάζει.

3. Ο τυφλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι τραγούδησε ντουέτο με τη σταρ της YouTube κοινότητας Τορι Κέλι και το twitter “συγκλονίστηκε”. “ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ” έλεγαν το ένα τιτίβισμα μετά το άλλο και έκαναν retweet και favorite μεταξύ τους.

4. Η Έλι Γκούλντινγκ έβαψε τα μαλλιά της πορτοκαλί κάτι που άφησε πολύ κόσμο με απορημένο ύφος αλλά η κώμη ξεχάστηκε όταν έκανε μιααπό τις καλύτερες εμφανίσεις τη βραδιάς καθώς η χορωδία τη βοήθησε να απογειώσει το Love Me Like You Do.

5. Οι Duran Duran βραβεύθηκαν. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να είναι είδηση αλλά περιορίζεται σε λίγες μόνο γραμμές γιατί δεν είναι δυνατόν ΕΜΑ να βραβεύεις του DD ως Visionaries και να μην τους έχεις δώσει χρόνο να ερμηνεύσουν έστω το Girls On Film, Eίναι;

6. Η Ριάνα κέρδισε αν και δεν έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ εδώ και περίπου τρία χρόνια. Δεν ήταν παρούσα. Η Τέιλορ Σουίφτ κέρδισε. Δεν ήταν παρούσα. Οι One Direction κέρδισαν. Δεν ήταν παρόντες.Η Νίκι Μινάζ βραβεύθηκε αλλά ήταν εν μέρει παρούσα. Το βιντεοσκοπημένο ευχαριστώ της συνοδεύθηκε από την εξομολόγηση ότι θα ήθελε πολύ να βρίσκεται στο Μιλάνο για να φάει σπαγγέτι.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή κατάλαβες ότι τα ΕΜΑ ήταν το λάθος πιάτο τη λάθος στιγμή οπότε πήγες στην κουζίνα για να κάνεις μια pasta δώρο στον εαυτό σου γιατί είτε εσύ μεγάλωσες είτε τα ΕΜΑ μίκρυναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ