ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που μπορεί να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ ή βασιλιάς της Αγγλίας

Ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που μπορεί να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ ή βασιλιάς της Αγγλίας
AP Photo/Vudi Xhymshiti

Όσο η απίστευτη υστερία στη Μεγάλη Βρετανία συνεχίζεται για τη γέννηση του μωρού της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι, το ίδιο το μωρό γράφει με τον τρόπο του Ιστορία. Είναι ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που θα μπορούσε να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ ή βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας...  

Ο πρωτότοκος γιος της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι είναι το μοναδικό άτομο στον κόσμο που μπορεί να γίνει τόσο βασιλιάς της Αγγλίας εφόσον πρώτα του δοθεί τίτλος από την Ελισάβετ (αν και πιθανότατα δεν θα συμβεί ποτέ αυτό, διότι είναι 7ος στη διαδοχή του θρόνου), αλλά και πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το νέο βασιλικό μωρό είναι αυτομάτως Βρετανός πολίτης με βάση τον τίτλο του πρίγκιπα Χάρι και επίσης εξαιτίας του γεγονότος ότι γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά αν υποτεθεί πως η Μέγκαν Μαρκλ δεν έχει εγκαταλείψει οικειοθελώς τη δική της αμερικανική υπηκοότητα όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι – κάτι που δεν ήταν υποχρεωμένη να κάνει σύμφωνα με το νόμο – το ίδιο το βασιλικό μωρό, θα πάρει και την αμερικανική ιθαγένεια.

Και όταν κάποιος έχει την αμερικανική ιθαγένεια, σημαίνει ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή να διεκδικήσει ακόμη και το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο κι εδώ υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, δεδομένου ότι το αμερικανικό σύνταγμα ορίζει ότι οποιοσδήποτε υποψήφιος για την προεδρία πρέπει να έχει ζήσει στις ΗΠΑ για τουλάχιστον 14 χρόνια και να είναι πάνω από 35 χρονών. Όσο για κάποιον που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό από ένα γονέα πολίτη των ΗΠΑ, που είναι παντρεμένος με έναν μη Αμερικανό πολίτη – όπως στην περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ, τότε το άτομο αυτό (στην περίπτωσή αυτή το βασιλικό μωρό) θα πρέπει να έχει ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουλάχιστον 5 χρόνια και δύο εξ αυτών πριν από την ηλικία των 14 ετών...

God bless America and God save the Queen

Όλα αυτά, με κάποιον τρόπο αντανακλώνται και στον τρόπο που έγινε η επίσημη ανακοίνωση της γέννησης του μωρού από το Παλάτι. Πρόκειται για ένα «έθιμο» το οποίο γίνεται μετά από την γέννηση των βασιλικών μωρών, καθώς το ίδιο είχε γίνει και στις 3 γέννες της Κέιτ Μίντλετον. Στην ανακοίνωση αναγράφεται το φύλο του μωρού, το βάρος του και η ώρα γέννησης.

Όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο από τη χθεσινή μέρα για το παλάτι, είναι ο τρόπος που το παλάτι ανακοίνωσε την είδηση της γέννησης του νέου μέλους του, ο οποίος αποτελεί ξεκάθαρο φόρο τιμής και στήριξη στη Μέγκαν. Αυτή τη φορά αντί για το «God Save the Queen» (Ο Θεός ας σώζει τη βασίλισσα) ο κήρυκας είπε:

«God bless America and God save the Queen!» προκειμένου να τιμήσει την καταγωγή της Μέγκαν Μαρκλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ