ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μίλα Γιόβοβιτς: Αποκαλύπτει την τρομακτική εμπειρία της και στέλνει ηχηρό μήνυμα για τις αμβλώσεις

Μίλα Γιόβοβιτς: Αποκαλύπτει την τρομακτική εμπειρία της και στέλνει ηχηρό μήνυμα για τις αμβλώσεις
Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η ηθοποιός και μοντέλο Μίλα Γιόβοβιτς, το κορίτσι με τα υπέροχα μάτια που γνωρίσαμε από τις πασαρέλες και μέσα από ταινίες, αποφάσισε να μοιραστεί ένα βαθιά προσωπικό κομμάτι της ζωής της. Ο λόγος που το έκανε; Να περάσει ένα δυνατό μήνυμα στην αμερικανική κοινωνία που ακολουθεί όλο και πιο έντονα το δρόμο του συντηρητισμού και απαγορεύει τις αμβλώσεις.

Η Μίλα Γιόβοβιτς, μέσω του Instagram αποκάλυψε ότι πριν από δύο χρόνια αναγκάστηκε να κάνει άμβλωση «μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες» όπως λέει, της ζωής της. Η πρωταγωνίστρια του Resident Evil είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μου αρέσει να κάνω πολιτική και προσπαθώ να το κάνω μόνο αν πραγματικά χρειάζεται και αυτή είναι μια από αυτές τις φορές. Αν κάποιος δεν θέλει να συνεχίσει να διαβάζει, σας προειδοποίησα».

Στην ανάρτησή της εξηγεί ότι ήταν τεσσεράμισι μηνών έγκυος, ενώ βρισκόταν σε γυρίσματα στην Ανατολική Ευρώπη, όταν κρίθηκε αναγκαίο να μπει σε πρόωρη διαδικασία τοκετού, ενώ δεν της χορηγήθηκε αναισθησία για τη διαδικασία.

«Ήταν μια από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες που έχω βιώσει. Έχω ακόμα εφιάλτες. Ήμουν μόνη κι αβοήθητη. Όταν σκέφτομαι ότι υπάρχουν γυναίκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν την άμβλωση σε ακόμα χειρότερες συνθήκες από εμένα, εξαιτίας των νέων νόμων, γυρνάει το στομάχι μου», λέει χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/Bxc8jFGA7GU

Μετά από την άμβλωση, η 43χρονη πια Μίλα ομολογεί ότι πέρασε κατάθλιψη και χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά και χρόνο από την καριέρα της για να αντιμετωπιστεί: «Δόξα τω Θεώ κατάφερα να βρω τον τρόπο να ξεφύγω από αυτήν την προσωπική κόλαση χωρίς να καταφύγω σε φάρμακα, αλλά η ανάμνηση αυτών που πέρασα και αυτών που έχασα θα είναι μαζί μου μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω».

«Η άμβλωση είναι ο απόλυτος εφιάλτης. Καμία γυναίκα δεν θέλει να το βιώσει αυτό. Αλλά πρέπει να παλέψουμε για να διασφαλίσουμε ότι διατηρούμε το δικαίωμα να έχουμε μια ασφαλή έκτρωση αν χρειαστεί», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ