Μετά το τέλος του Game of Thrones που δίχασε, ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν μίλησε και απάντησε -περίπου- στις χιλιάδες ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα τελειώσουν τα βιβλία του.

Ο συγγραφέας των «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» εξέφρασε τα συναισθήματά του σχετικά με το τελευταίο επεισόδιο του 8ου και τελευταίου κύκλου κι όχι μόνο: αποκάλυψε και κάποια καλά νέα για τους λάτρεις των βιβλίων του αλλά και της σειράς του HBO.

Σε προσωπική του ιστοσελίδα ο Μάρτιν ενημέρωσε, περίπου, το κοινό του σχετικά με το πότε υπολογίζει ότι θα τελειώσει το πολυαναμένομενο επόμενο βιβλίο του.

«Ο χειμώνας έρχεται. Σας το είπα πριν καιρό και… έτσι είναι» έγραψε ο συγγραφέας.

«Το “The Winds of Winter” (σ.σ. το επόμενο βιβλίο του) έχει αργήσει να κυκλοφορήσει και το ξέρω. Θα γίνει όμως. Δεν θα πω το πότε. Το ‘χω προσπαθήσει στο παρελθόν και δεν πήγε καλά. Θα το τελειώσω όμως και τότε θα έρθει το “A Dream of Spring” (το τελευταίο βιβλίο)» συμπλήρωσε ο Μάρτιν.

Η σειρά του HBO στην τέταρτη και πέμπτη σεζόν «παρέλειψε» κατά κάποιον τρόπο τα βιβλία, γεγονός που «φούντωσε» τα ερωτήματα τύπου «θα είναι το τέλος των βιβλίων διαφορετικό από αυτό της σειράς;», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNNi.

Η απάντηση του συγγραφέα σε αυτό είναι κάπως… αινιγματική.

«“Πώς θα τελειώσει” τους ακούω να ρωτάνε. Θα έχει το ίδιο τέλος με το σόου; Διαφορετικό; Λοιπόν… ναι. Και όχιΚαι ναιΚαι όχιΚαι ναιΚαι όχιΚαι ναι».

Έπειτα ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν τονίζει ότι τα βιβλία του (τα οποία περιέχουν περισσότερες από 500 σελίδες) είναι ένα διαφορετικό μέσο από την τηλεόραση και υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες στις σελίδες που ποτέ δεν βγήκαν στις οθόνες.

«Οι αναγνώστες θα μάθουν τι συνέβη στους Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny and her pig, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI και σε χιλιάδες ακόμη χαρακτήρες, είτε με μικρό είτε με μεγάλο ρόλο, που οι τηλεθεατές δεν συνάντησαν ποτέ» γράφει στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης