ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι τηλεοπτικές σειρές με το πιο αλλόκοτο -και απογοητευτικό- φινάλε

Οι τηλεοπτικές σειρές με το πιο αλλόκοτο -και απογοητευτικό- φινάλε
HBO

Το Game of Thrones τελείωσε, μετά από 8 σεζόν και βέβαια, όπως αναμενόταν, άφησε πίσω του περισσότερα ερωτήματα απ' ότι απαντήσεις. Οι φαν εξοργίστηκαν, σε σημείο μάλστα που πολλοι ζήτησαν να ξαναγυριστεί ο 8ος κύκλος

Με αφορμή το αμφιλεγόμενο φινάλε του GoT, ας δούμε μερικά ακόμα φινάλε τηλεοπτικών σειρών που μας άφησαν -το λιγότερο- ανικανοποίητους. Σειρές που αγαπήθηκαν, που παρακολουθήθηκαν φανατικά και που ακόμα αναρωτιόμασταν τι έγινε στο τέλος τους...

Lost

Lost

Μάλλον το πιο αμφιλεγόμενο φινάλε όλων των τηλεοπτικών σειρών όλων των εποχών. Μετά από έξι σεζόν που δημιουργησαν αμέτρητες απορίες, τα τελευταία επεισόδια έδιναν την εντύπωση ότι η σειρά είχε εγκαταλειφθεί σεναριακά στη τύχη της, ακριβώς επειδή οι δημιουργοί της είχαν προκαλέσει πολύ περισσότερα ερωτήματα απ' όσα μπορούσαν να απαντηθούν. Το τέλος ήρθε με την επανένωση των επιζώντων της πτήσης Oceanic 815 σε μια εκκλησία και μεταφράστηκε από μερίδα θεατών ως ότι ήταν όλοι νεκροί εξαρχής. Οι δε τίτλοι τέλους έπεσαν με τον Τζακ ξαπλωμένο στην παραλία, εκεί απ' όπου ξεκίνησαν όλα την ημέρα της συντριβής, να κλείνει τα μάτια του. Κανένας ποτέ δεν έβγαλε άκρη με όλο αυτό.

Sopranos

Sopranos

Για πολλούς είναι η καλύτερη αμερικανική τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών. Η σειρά του HBO γέννησε τον Τόνι Σορπάνο, έναν από τους πιο εμβληματικούς αντιήρωες της μικρής οθόνης και μαζί ένα διαρκές μπέρδεμα που δεν ξεμπερδεύτηκε ποτέ, ούτε στο μεγάλο φινάλε της έκτης και τελευταίας σεζόν, αφήνοντας να πλανάται στον αέρα μια αίσθηση κινδύνου, ανασφάλειας και αγωνίας για την τύχη του Τόνι. Η σειρά έληξε γύρω από ένα στρωμένο τραπέζι με το jukebox να παίζει το Don't Stop Believin των Journey. Έζησε; Πέθανε; Δεν θα το μάθει κανείς ποτέ.

Dexter

Dexter

Η κατάληξη του Ντέξτερ Μόργκαν ήταν κάπως παράξενη. Από serial killer κατάντησε ξυλοκόπος και μετά από 8 σεζόν αποφάσισε να ζήσει σαν ερημίτης στο δάσος. Η σειρά του Showtime πήρε την πιο αλλόκοτη τροπή της μετά από 8 σεζόν με τον ίδιο μάλιστα το Μάικλ Χολ, τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον ήρωα, να δηλώνει ότι ένιωσε θλίψη και απογοήτευση όταν διάβασε το σενάριο του φινάλε.

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τους δημιουργούς ενός από τα καλύτερα sitcom της αμερικάνικης τηλεόρασης, Κραιγκ Τόμας και Κάρτερ Μπέις, ότι άφησαν τη σειρά να ξεχειλώσει. Ότι τράβηξαν τόσο πολύ το σχοινί -αριθμός σεζόν 9-, που δεν ήξεραν από πού να το μαζέψουν. Το αποτέλεσμα; Ο Τεντνα αποκαλύπτει επιτέλους το όνομα της μητέρας, η οποία όμως είναι νεκρή και να καταλήγει με τη Ρόμπιν. Κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος.

Mad Men

Mad Men

Ο νόμος της αγοράς στα μέσα του προηγούμενου αιώνα μάς κράτησε το ενδιαφέρον, αλλά είχε και τα πάνω και τα κάτω του στην τελευταία διπλή σεζόν. Στα τέλη των 60s, o Ντον Ντρέιπερ καταρρέει και οι γυναικείοι ρόλοι είναι αυτοί που τραβούν το κουπί. Με το μεγάλο φινάλε να πλησιάζει, ο Ντον παίρνει -ξαφνικά- τα πάνω του και στις τελευταίες στιγμές της σειράς επιστρέφει, μετατρέποντας την ολοκληρωτική του κατάρρευση στη μεγαλύτερη διαφημιστική επιτυχία που συνέβη μέχρι τότε. Για κάποιους ήταν το τέλειο φινάλε. Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι το τέλος ήταν αδύναμο και χωρίς ουσία. Σημασία έχει ότι ακόμα δεν μάς έχουν λυθεί οι απορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ