ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Romulus»: Η νέα σειρά για την αρχαία Ρώμη μιλάει... λατινικά

«Romulus»: Η νέα σειρά για την αρχαία Ρώμη μιλάει... λατινικά
SKY ITALIA

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia ετοιμάζει μια σειρά για τη γέννηση της Ρώμης που θα είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου στα λατινικά

Ξεσκονίστε τα λατινικά σας.

Μετά το «Gomorra» και το «The Young Pope» και τη διεθνή τους επιτυχία, η ιταλική τηλεοπτική βιομηχανία κατάλαβε ότι υπάρχει χώρος για οικονομικό ρίσκο σε σειρές που εξ αρχής φιλοδοξούσαν να ξεπεράσουν τα Ιταλικά σύνορα. Και κάπως έτσι το «Romulus» που ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματά του τις επόμενες μέρες σε κολοσιαία σκηνικά, με εκατοντάδες κομπάρσους και περίσσευμα φιλοδοξίας, είναι ίσως το μεγαλύτερο ρίσκο της Ιταλικής τηλεόρασης μέχρι σήμερα. Και μπορεί οι μη-αγγλόφωνες σειρές να είναι στη μόδα, αλλά το «Romulus» πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, καθώς οι χαρακτήρες θα μιλάνε μόνο λατινικά...

Η σειρά θα αφηγειται τη γέννηση της Ρώμης, τη δημιουργία της πόλης πριν εκείνη γίνει μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του αρχαίου κόσμου κι ο δημιουργός της, Ματέο Ρόβερε, έχει προϋπηρεσία στο ιστορικό δράμα, αφού η τελευταία του κινηματογραφική ταινία «Romulus & Remus: The First King», αφηγείται περίπου την ίδια ιστορία.

«Το 'Romulus' είναι μια επική σειρά με την πραγματική ένοια του όρου ένα διεθνές πρότζεκτ στο οποίο συμμετέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ιταλίας», είπε ο Νίκολα Μακάνικο, υπεύθυνος προγράμματος στο Sky Italia. «Ένα πρότζεκτ που έχει στην καρδιά του ίσως το πιο αναγνωρίσιμο brand της χώρας μας, τη Ρώμη».

Η σειρά που θα αποτελείται από δέκα επεισόδια, συζητιέται σαν ένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά γεγονότα της επόμενης χρονιάς και ήδη έχει προαγοραστεί από κανάλια σε αρκετές χώρες του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ