ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σελίνα Γκόμεζ: Δεν μπαίνω στο Instagram επειδή μου προκαλούσε κατάθλιψη

Σελίνα Γκόμεζ: Δεν μπαίνω στο Instagram επειδή μου προκαλούσε κατάθλιψη
Evan Agostini/Invision/AP

Η Σελίνα Γκόμεζ είναι μια από τις δημοφιλέστερες περσόνες στον κόσμο του Instagram, με περισσότερους από 150 εκατομμύρια ακολούθους. Η ίδια, όμως, τον τελευταίο καιρό σταμάτησε να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα και αποκάλυψε το λόγο.

Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Κέλι Ρίπα και του Ράιαν Σίκρεστ για να προωθήσει τη νέα της ταινία, το The dead don't die του Τζιμ Τζάρμους και εκεί μίλησε για τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε το Instagram για εκείνη.

Συγκεκριμένα είπε ότι η πλατφόρμα επηρέασε αρνητικά την αυτοπεποίθησή της:

«Με έκανε να μην αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου και να βλέπω το σώμα μου με διαφορετικό τρόπο».

Η 26χρονη Γκόμεζ συμπλήρωσε ότι παρόλο που έχει περισσότερους από 150 εκατομμύρια ακόλουθους, δεν δημοσιεύει φωτογραφίες, ούτε συνδέεται πολύ στο διαδικτυακό προφίλ της.

https://www.instagram.com/p/Bw9_ilQAOWM

«Παλαιότερα το χρησιμοποιούσα πολύ αλλά νομίζω ότι έχει μετατραπεί σε κάτι ανθυγιεινό κυρίως για τις νεότερες ηλικίες, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου. Περνούν πολύ χρόνο και επεξεργάζονται τα σχόλια, τα ”παίρνουν” μέσα τους», είπε.

https://www.instagram.com/p/BnT20quAnBK

Τα σχόλιά της έρχονται μετά την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί στις Κάννες όπου είπε στο κοινό ότι φοβάται για τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τις νεαρές ηλικίες.

«Είναι μια χρήσιμη πλατφόρμα αλλά με τρομάζει όταν βλέπω νεαρά αγόρια και κορίτσια να μην ενημερώνονται για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Είναι σίγουρα επικίνδυνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ