ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Lady Gaga και Γιώργος Μαυροψαρίδης ανάμεσα στα νέα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ

Lady Gaga και Γιώργος Μαυροψαρίδης ανάμεσα στα νέα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ
Charles Sykes/Invision/AP

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τα νέα μέλη της που προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο και είναι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, μοντέρ, σχεδιαστές κοστουμιών και μακιγιέρ, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter

«Είναι η καλύτερη μέρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσκαλούμε αυτούς τους 842 δημιουργούς ιστοριών που εμπνέουν με το έργο τους, στην Ακαδημία. Για να τους καλωσορίσετε, μπορείτε να τουιτάρετε χρησιμοποιώντας το hashtag #WeAreTheAcademy», έγραφε το tweet.

Τα μέλη της Ακαδημίας, παλιά και νέα, έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν ετησίως για τα Βραβεία Όσκαρ, συμμετέχοντας στην ανάδειξη των νικητών σε κάθε κατηγορία.

Ο Ελληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης, βρίσκεται ανάμεσα στα 842 νέα μέλη. Ο Μαυροψαρίδης έχει συνεργαστεί με το Γιώργο Λάνθιμο και έχει μοντάρει από τα πρώτα διαφημιστικά βίντεο του σκηνοθέτη μέχρι τις ταινίες του και φυσικά το «The Favourite» («Η Ευνοούμενη»). Σημαντική διάκριση για τον Μαυροψαρίδη υπήρξε η υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για το «The Favourite».

Η Lady Gaga έχει υπάρξει υποψήφια για τρία βραβεία Όσκαρ και της έχει απονεμηθεί ένα χρυσό αγαλματίδιο. Η Αμερικανίδα αστέρας της pop έχει κερδίσει τον τίτλο του «Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού» το 2019 με το «Shallow» από την ταινία «A Star Is Born» (Ένα Αστέρι Γεννιέται) στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με το Μπράντλεϊ Κούπερ.

Η Αντέλ, που συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στα νέα μέλη, έχει αποσπάσει το βραβείο του «Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού» το 2013 με το τραγούδι «Skyfall», το οποίο έγραψε και ερμήνευσε για τις ανάγκες της ταινίας «Spectre» του Τζέιμς Μποντ. Ήταν το πρώτο βραβείο Όσκαρ που απονεμήθηκε μετά από 47 χρόνια σε φιλμ του «Πράκτορα 007».

Στη μακρά λίστα με τα 842 νέα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου συμπεριλαμβάνονται οι παραγωγοί που συνυπέγραψαν το «Shallow» μαζί με τη Lady Gaga, δηλαδή ο καταξιωμένος Mark Ronson και ο Andrew Wyatt.

Πρόσκληση δέχθηκε και η Σκοτσέζα τραγουδίστρια δημιουργός και ακτιβίστρια Άνι Λένοξ, βραβευμένη με Όσκαρ (2004) για το τραγούδι «Into The West» από το soundtrack της ταινίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά».

Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter» τα νέα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτελούνται κατά 50% από γυναίκες και 29% από μη-λευκούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ