ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Banksy σχεδίασε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του ράπερ Stormzy ο οποίος έγραψε ιστορία

Ο Banksy σχεδίασε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του ράπερ Stormzy ο οποίος έγραψε ιστορία
Instagram

Ο Βρετανός ράπερ Stormzy πέρασε στην ιστορία: έγινε ο πρώτος μαύρος σόλο καλλιτέχνης της Γηραιάς Αλβιόνας που, στα 49 χρόνια του περίφημου φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, ήταν το πρώτο όνομα.

Όμως πέρασε στην ιστορία και για άλλον ένα λόγο: ανέβηκε στη σκηνή Pyramid Stage του φετινού φεστιβάλ για να ξεκινήσει τη συναυλία του, φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο πάνω στο οποίο, με σπρέι, ήταν ζωγραφισμένη η Union Jack, η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, σε χρώματα άσπρο και μαύρο. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι το γιλέκο είχε σχεδιάσει ο καλλιτέχνης δρόμου από το Μπρίστολ, ο Banksy.

«Έκανα ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και σκέφτηκα "ποιος θα μπορούσε να το φορέσει;" Ο Stormzy στο Γκλάστονμπερι» έγραψε ο Banksy στον λογαριασμό του στο Instagram, αναρτώντας φωτογραφία του σταρ, στα παρασκήνια, να φορά το γιλέκο.

https://www.instagram.com/p/BzS7TrSHL_d

«Χτες βράδυ, ήμουν το πρώτο όνομα στο Γκλάστονμπερι, φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, καμωμένο από τον σπουδαιότερο, πιο εμβληματικό ζώντα καλλιτέχνη στον πλανήτη Γη, τον ένα και μοναδικό Banksy» έγραψε ο Stormzy στον δικό του λογαριασμό στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/BzTGB0KJJGi

Ο ράπερ φορούσε το γιλέκο ως σχόλιο για την κρίση με τις επιθέσεις με μαχαίρι που βιώνει σήμερα η Βρετανία καθώς και για τη φυλετική ανισότητα στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης, θέματα για τα οποία και συχνά μιλά δημόσια και τα θέτει επί τάπητος στη μουσική του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ