ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στην επίσημη πρεμιέρα του Spectre, ο Τζέιμς Μποντ βγήκε κερδισμένος

Στην επίσημη πρεμιέρα του Spectre, ο Τζέιμς Μποντ βγήκε κερδισμένος
REUTERS/Luke MacGregor

Το Royal Albert Hall του Λονδίνου χθές υποδέχθηκε την αφρόκρεμα της Βρετανίας. Αφορμή για τη λαμπερή συνάθροιση η avant-premiere της 24ης περιπέτειας του διασημότερου κατασκόπου της ΜΙ6.

Ο Τζέιμς Μποντ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το “Spectre” και πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας χαιρέτισαν την επιστροφή του.

“Ανυπομονούσα για τη στιγμή που το κοινό θα έβλεπε την ταινία. Σιχαίνομαι να με βλέπω στην οθόνη, όμως λατρεύω να υποδύομαι τον Τζέιμς Μποντ” δήλωσε ο 47χρονος Ντάνιελ Κρεγκ. Λίγες μέρες πριν είχε πει ότι ο Μποντ είναι ένας μισογύνης που θα ήθελε να μην υποδυθεί ξανά στο μέλλον. Λίγες εβδομάδες πριν ότι θα προτιμούσε να αυτοκτονήσει παρά να ντυθεί ξανά 007. Εντυπωσιασμοί, η μικρή τέχνη του marketing.

Τα 16 αμάξια που αγάπησε ο Τζέιμς Μποντ σε ένα λεύκωμα

H 51χρονη Μόνικα Μπελούτσι που ενσαρκώνει τη χήρα ενός εγκληματία, την Λούσι Σκιάρα είπε ότι “είναι απίστευτο που αποτελεί μέρος της παράδοσης”. “Πρόκειται για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, δε γνωρίζω εάν είμαι ένα κορίτσι του Μποντ, είμαι απλά ένα ξανθό κορίτσι” είπε η κατά 22 χρόνια νεότερη της, αστή Λεά Σεϊντού που υποδύεται το alter ego του κατασκόπου, την Μάντλιν Σουάν, ψυχολόγος και κόρη του ορκισμένου εχθρού του Μποντ Ουάιτ. Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες ήταν ανακουφισμένος που η περιπέτεια τελείωσε.

Εκβιασμός το κίνητρο δολοφονίας του κατασκόπου της MI6

“Χύσαμε αίμα και ιδρώτα για να κάνουμε αυτήν την ταινία, είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ απόψε και επίσης αισθάνομαι και λίγη ανακούφιση” τόνισε αλλά όλα δείχνουν ότι ο άθλος του (τα Skyfall και Spectre είναι μια δουλειά πενταετίας) δικαιώνεται.

Tο καλύτερο Μποντ που έγινε ποτέ;

Αυτό αναρωτιούνται οι περισσότεροι κριτικοί που βρήκαν την νέα περιπέτεια εκρηκτική και ουσιώδη. Το Screen Daily ανέφερε ότι η συνεργασία των Κρεγκ και Μέντες αποδίδει για ακόμη μία φορά και το Variety σχολιάζει την φυσική παρουσία του Μποντ επάνω στην οποία ο Μέντες έστησε την περιπέτεια που έχει το βλέμμα της στραμμένο στο παρελθόν του κατασκόπου που τον στοιχειώνει περισσότερο από ποτέ. H Telegraph χαρακτήρισε το τέταρτο φιλμ του Κρεγκ “νοσταλγικό”. Οι υπομονετικοί ανάμεσα μας θα βγουν οι πιο κερδισμένοι. Το Spectre θα εκραγεί σύντομα στις σκοτεινές οθόνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ