ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρι και Μέγκαν: «Θα κάνουμε δύο παιδιά το πολύ για χάρη του πλανήτη»

Χάρι και Μέγκαν: «Θα κάνουμε δύο παιδιά το πολύ για χάρη του πλανήτη»
AP Photo

Είναι γνωστό ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν οικολογικές ευαισθησίες. Φαίνεται, όμως, ότι είναι αποφασισμένοι να τις κάνουν και πράξη στη ζωή τους. Και μάλιστα, με τον πιο προσωπικό τρόπο

Ο 34χρονος δούκας του Σάσεξ το είπε ξεκάθαρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με τη Τζέιν Γκούντολ, η οποία θα δημοσιευθεί στο τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue, στο οποίο η σύζυγός του είναι guest editor: Δύο παιδιά το πολύ και τέλος. Ο λόγος για τον οποίο θέλει μόνο δύο παιδιά, δεν είναι φυσικά επειδή δεν μπορεί να ζήσει περισσότερα, αλλά επειδή θέλει να βοηθήσει τον πλανήτη.

Ο Χάρι μιλούσε για τις τρομακτικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όταν έκανε αυτή την εξομολόγηση. Όπως είπε, μετά τη γέννηση του μικρού Άρτσι, ο ίδιος και η 37χρονη Μέγκαν Μαρκλ σκοπεύουν να κάνουν μόνο άλλο ένα παιδί, για να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο μεταξύ, τα στοιχήματα για το αν θα αποκτήσει δεύτερο παιδί το ζευγάρι, δίνουν και παίρνουν στη Βρετανία, ιδιαίτερα δε καθώς ο αδερφός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, έχουν τρία παιδιά.

AP 19191532937140

Andrew Matthews/PA via AP

Η γέννηση του Άρτσι τούς έκανε να δουν τον κόσμο αλλιώς

Ο Χάρι εξομολογήθηκε επίσης ότι η πατρότητα τον έκανε να δει τον κόσμο διαφορετικά. «Νομίζω, πως έχω μια ιδιαίτερη αγάπη και σχέση με τη φύση, εξαιτίας των ανθρώπων που έχω γνωρίσει και των τόπων που είχα την τύχη να επισκεφθώ. Είναι γεγονός πως πλέον βλέπω διαφορετικά τα πράγματα», είπε «Ήθελα πάντα να προσπαθήσω και να εξασφαλίσω, ότι πριν κάνω παιδί...», ήταν η φράση που πήγε να προσθέσει και έμεινε στη μέση, όταν η Γκούντολ τον διέκοψε λέγοντας του πώς ήλπιζε ότι δεν θα έκαναν «πολλά» παιδιά.

«Δύο το πολύ!», απάντησε ο Χάρι. «Αυτό τον κόσμο τον δανειστήκαμε. Και σίγουρα όσο έξυπνοι ή όσο εξελιγμένοι υποτίθεται πως είμαστε, θα πρέπει να αφήσουμε κάτι καλύτερο πίσω μας για την επόμενη γενιά», συμπλήρωσε.

AP 19180623174607

AP Photo/Tim Ireland

«Πάντα αναρωτιέμαι, όταν συμβαίνει μια φυσική καταστροφή, σεισμοί, πλημμύρες, ή εκρήξεις ηφαιστείων, πόσα παραπάνω σημάδια πρέπει να μας δείξει η φύση πριν ξυπνήσουμε και καταλάβουμε το κακό που της κάνουμε;», συνέχισε.

Κατά του ρατσισμού

Εκτός όμως από το περιβάλλον, ο Χάρι στη συνέντευξή του μίλησε και για τον ρατσισμό στη Βρετανία. Υποστήριξε πως οι συμπατριώτες του θα πρέπει να κατανοήσουν από πού πηγάζουν οι προκαταλήψεις τους για να καταπολεμήσουν τις φυλετικές διακρίσεις. Σύμφωνα με τον δούκα του Σάσεξ, ο ρατσισμός είναι συχνά το αποτέλεσμα των κοινωνικών στερεοτύπων που περνούν από γενιά σε γενιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ