ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Έλεν Μίρεν είναι η «Μεγάλη Αικατερίνη» στη νέα σειρά του HBO (trailer)

Η Έλεν Μίρεν είναι η «Μεγάλη Αικατερίνη» στη νέα σειρά του HBO (trailer)
Imdb

Η νέα σειρά των τεσσάρων επεισοδίων της ψηφιακής πλατφόρμας ΗΒΟ, αφηγείται τα τελευταία χρόνια της βασιλείας της Μεγάλης Αικατερίνης και τη σχέση της με τον στρατιωτικό διοικητή Γκριγκόρι Ποτέμκιν. Και βέβαια, καμια δεν θα ήταν πιο κατάλληλη να την ερμηνεύσει από την Έλεν Μίρεν...  

Η Αγγλίδα ηθοποιός υποδύεται τη μεγάλη μονάρχη και πολιτικό που ήταν αυτοκράτειρα της Ρωσίας και μεταμόρφωσε τη θέση της στον τότε κόσμο, τον 18ο αιώνα. Η σειρά των τεσσάρων επεισοδίων αφηγείται τα τελευταία χρόνια της βασιλείας της Μεγάλης Αικατερίνης, και τη σχέση της με τον στρατιωτικό διοικητή Γκριγκόρι Ποτέμκιν, που τη βοήθησε να μετατρέψει τη Ρωσία σε παγκόσμια δύναμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Έλεν Μίρεν αποκτά βασιλικό ρόλο. Το 2006 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η Βασίλισσα» ως Ελισάβετ Β’, κερδίζοντας το πρώτο και μοναδικό της Όσκαρ έως σήμερα. Μάλιστα, η ίδια έχει ρωσική καταγωγή και γεννήθηκε με το όνομα Ilyena Mironov.

Η σειρά είναι σε σκηνοθεσία Φίλιπ Μάρτιν, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Νάιτζελ Γουίλιαμς. Περιλαμβάνει γυρίσματα σε Ρωσία, Λετονία και Λιθουανία και κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ