ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ξεπέρασε το ένα δισ. σε εισπράξεις το Lion King - Απόλυτη επικράτηση της Disney στο Box Office

Ξεπέρασε το ένα δισ. σε εισπράξεις το Lion King - Απόλυτη επικράτηση της Disney στο Box Office
Imdb

Η εντυπωσιακή μεταφορά της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Βασιλιάς των λιονταριών» (Lion King) σε live action, μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, ξεπέρασε το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε εισπράξεις, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες από την πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία είναι η τέταρτη του στούντιο Disney το 2019, που ξεπερνά σε εισπράξεις το 1 δισεκατομμύριο, μετά το τελευταίο φιλμ των Avengers: Endgame, την ταινία Captain Marvel και το Αλαντίν.

Με βάση τα δεδομένα, η Disney πλέον αγγίζει το 38% των συνολικών κινηματογραφικών εισπράξεων στις ΗΠΑ. Η ταινία εξιστορεί και πάλι με ρεαλιστικό τρόπο την ιστορία του Σίμπα, του λιονταριού, με τη Μπιγιονέ να χαρίζει τη φωνή της στη Νάλα και τους Μπίλι Έιχνερ και Σεθ Ρότζεν στους ρόλους των Τιμόν και Πούμπα.

Η Ντίσνεϊ σαρώνει στo Box Office

Την περασμένη εβδομάδα, η Disney έγινε το πρώτο στούντιο που πέρασε τα 7,67 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο μέσα στο 2019, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε η ίδια με 7,61 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Το επίτευγμα του κινηματογραφικού κολοσσού γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο, ενώ η εταιρία έχει προγραμματίσει για φέτος και άλλα τρία βαρά «χαρτιά», την προβολή του Frozen 2, τη συνέχεια του παραμυθιού Maleficent με την Αντζελίνα Τζολί, αλλά και το Star Wars: Η άνοδος του Skywalker.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ