ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον παίρνει το μέρος του Γούντι Άλεν: «Τον πιστεύω απόλυτα»

Η Σκάρλετ Γιόχανσον παίρνει το μέρος του Γούντι Άλεν: «Τον πιστεύω απόλυτα»
AP Photo/Chris Pizzello

Ο Γούντι Άλεν, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στη δίνη κατηγοριών και καταγγελιών -κυρίως από την πρώην σύζυγό του, Μία Φαροου- για σεξουαλική κακοποίηση της υιοθετημένης τους κόρης, Ντίλαν Φάροου. Ελάχιστοι φαίνεται να πιστεύουν το σκηνοθέτη, ο οποίος διατείνεται ότι είναι αθώος. Κι όμως, η Σκάρλετ Γιόχανσον έσπευσε να πάρει το μέρος του. 

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Hollywood Reporter, η Σκάρλετ Γιόχανσον ρωτήθηκε για το πώς νιώθει για τον Γούντι Άλεν και τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του, δεδομένου ότι η ίδια έχει συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν και έχει πρωταγωνιστήσει σε τρεις ταινίες του. Και απάντησε: «Τον αγαπώ τον Γούντι. Τον πιστεύω και θα δούλευα ξανά μαζί του ανά πάσα στιγμή».

Η θέση της Σκάρλετ Γιόχανσον έρχεται σε αντίθεση με την άποψη αρκετών ηθοποιών, όπως ο Τίμοθι Καλαμέ, η Γκρέτα Γκέργουικ και ο Κόλι Φερθ, που έχουν εκφράσει τη λύπη τους για την συνεργασία τους με τον Γούντι Άλεν μετά τους ισχυρισμούς και της ίδιας της υιοθετημένης κόρης του ότι την έχει κακοποιήσει σεξουαλικά. Ο διάσημος σκηνοθέτης αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι έχουν διερευνηθεί δύο φορές από τις Αρχές και δεν έχουν υποβληθεί επίσημες κατηγορίες. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι ηθοποιοί όπως ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Αντζέλικα Χιούστον που τον υπερασπίζονται.

MV5BNDE0NDQ5MjM0OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDkyMjAxMTI. V1

Η Γιόχανσον με το Χαβιέ Μπαρδέμ και την Πενέλοπε Κρουζ στην ταινία του Γούντι Άλεν, Vicky Cristina Barcelona, του 2008. @Imdb

Η Σκάρλετ Γιόχανσον, πάντως, στη συνέντευξή της είπε: «Βλέπω το Γούντι κάθε φορά που έχω χρόνο και έχω μιλήσει πολλές φορές μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα. Ήμουν πολύ ευθύς μαζί του και αυτός είναι πολύ ειλικρινής μαζί μου. Τον πιστεύω».

Ο Γούντι Άλεν βρίσκεται επί του παρόντος σε δικαστική διαμάχη με την Amazon, η οποία αρνήθηκε να διανείμει την ταινία του «A Rainy Day in New York». Μάλιστα, ο διάσημος σκηνοθέτης ζητά από την εταιρεία αποζημίωση μαμούθ ύψους 68 εκατομμυρίων δολαρίων, με την Amazon να λήγει την συνεργασία της μαζί του, επικαλούμενη τα λεγόμενά του για το κίνημα #MeToo. Η Γιόχανσον, ιδρυτικό μέλος της εκστρατείας Time’s Up, αναγνώρισε τις ανησυχίες των άλλων για το Γούντι Άλεν. «Είναι δύσκολο γιατί ζούμε σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι ξεσπούν, και δικαιολογημένα» είπε. «Οι άνθρωποι έχουν πολλά έντονα συναισθήματα και είναι θυμωμένοι. Είναι δύσκολοι καιροί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ