ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζον Γουέσλεϊ: Ο ηθοποιός του Fresh Prince of Bel Air, πέθανε στα 72 του

Τζον Γουέσλεϊ: Ο ηθοποιός του Fresh Prince of Bel Air, πέθανε στα 72 του
Imdb

Ο 72χρονος Τζον Γουέσλεϊ είχε παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες και τηλεοπτικά επεισόδια δημοφιλών σειρών, αλλά έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από το ρόλο του, ως Δρ. Χούβερ, στο «Fresh Prince of Bel Air». Ο ηθοποιός πέθανε από επιπλοκές που δημιουργήθηκαν λόγω του καρκίνου στο αίμα από τον οποίο υπέφερε τα τελευταία χρόνια.  

«Ο Τζον Γουέσλεϊ ήταν ένα δώρο για τον κόσμο. Η καλοσύνη και η χάρη του απαθανατίστηκαν στη δουλειά του στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο», είπε ο μάνατζέρ του Τζέρι Πας.

Ο Γουέσλεϊ δούλεψε με διάσημα ονόματα όπως τον Ντέντζελ Ουάσινγκτον, το Μόργκαν Φρίμαν και τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ. Είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 100 συμμετοχές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ήταν επίσης βετεράνος του θεάτρου, έχοντας παίξει σε πολύ σημαντικές παραστάσεις.

MV5BOTRlYzMyYzMtOWIxOC00NDZkLTk3NmQtY2FmNGM1MTJhNzkxXkEyXkFqcGdeQXVyNTIzOTk5ODM. V1

Imdb

Πριν εμπλακεί με την ηθοποιία, ο Γουέσλεϊ υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό και έκανε τη θητεία του στο Βιετνάμ, απ’ όπου και αποστρατεύτηκε τιμητικά. Στη συνέχεια πήρε το πτυχίο του στις Καλές Τέχνες, από το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και Μάστερ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφορνια.

Ο Γουέσλεϊ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Τζένι Χιούστον και τις δύο τους κόρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ