ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Banksy «ξαναχτυπά»: Το νέο γκράφιτι κατά του Brexit μέσα στο Χίθροου

Ο Banksy «ξαναχτυπά»: Το νέο γκράφιτι κατά του Brexit μέσα στο Χίθροου
Instagram

Στο αεροδρόμιο Χίθροου, πάνω στην πύλη άφιξης ταξιδιωτών από χώρες τις ΕΕ, στην οποία τα ρολά είναι κατεβασμένα και έχει μπει λουκέτο, είναι γραμμένες οι λέξεις «Keep Out». Στη βάση των κατεβασμένων ρολών, ένας αρουραίος έχει βουτήξει το «T» από τη λέξη «Out» και προσπαθεί μ' αυτό να σπάσει το λουκέτο της πύλης. O Banksy κάνει ακόμα μια πολιτική παρέμβαση, με το δικό του, ιδιαίτερο τρόπο. 

Ο ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου παρουσίασε ακόμη ένα έργο του εκφράζοντας την αποστροφή του για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η καινούργια παρέμβαση-δήλωση του Banksy βρίσκεται σε μια πύλη αφίξεων ταξιδιωτών από την ΕΕ στο αεροδρόμιο Χίθροου, φέρει την επωνυμία «Keep Out» και είναι μέρος της θερινής έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας στο Λονδίνο.

Screenshot 2091

@Instagram

Το καινούργιο έργο έρχεται σε συνέχεια της αφίσας «Vote to Love», στην οποία ο Banksy με σπρέι έγραψε πάνω σε ένα πλακάτ όπου αρχικά είχε γραφτεί «Vote to Leave». Ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ είχε υποβάλλει αυτό το έργο στην περυσινή θερινή έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας, αλλά συνάντησε κλειστές πόρτες. Ένα μήνα αργότερα, ο συντονιστής της έκθεσης, ο επίσης Βρετανός καλλιτέχνης Γκρέισον Πέρι ήλθε σε επαφή με τον Banksy και το «Vote to Love» έγινε τελικά δεκτό.

Στις 26 Αυγούστου, ένα άλλο γνωστό έργο του Banksy,που συμβολίζει το Brexit και απεικονίζει έναν εργάτη να αποξηλώνει ένα αστέρι από την σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξαφανίσθηκε από τον τοίχο του κτιρίου όπου βρισκόταν από το 2017 στο Ντόβερ. Κάτοικος του Ντόβερ δήλωσε στο CNN ότι μία σκαλωσιά στήθηκε μπροστά στον τοίχο του κτιρίου του Castle Amusements και ότι το γιγάντιο έργο του Banksy είχε εξαφανισθεί το επόμενο πρωί.

Το έργο είχε γίνει σημείο αναφοράς στο Ντόβερ, το λιμάνι από όπου ξεκινούν και όπου καταλήγουν τα φέρι μπόουτ που συνδέουν την Βρετανία με την Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ