ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Αλφόνσο Κουαρόν άφησε το Netflix και υπέγραψε με την Apple TV

Ο Αλφόνσο Κουαρόν άφησε το Netflix και υπέγραψε με την Apple TV
Jordan Strauss/Invision/AP, File

Τελικά -μετά από πολλές προτάσεις- ο σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος, Αλφόνσο Κουαρόν, είπε το μεγάλο «ναι» στην Apple. Η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το βραβευμένο Μεξικανό σκηνοθέτη του «Roma».

Σύμφωνα με τους όρους του πολυετούς συμβολαίου, το οποίο ανακοίνωσε η εταιρεία, χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, ο Κουαρόν αναλαμβάνει τη δημιουργία και υλοποίηση νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων αποκλειστικά για την πλατφόρμα Apple TV+, η λειτουργία της οποίας αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.

Τα πρότζεκτ, σειρές και ταινίες, θα επιβλέπει η επί σειρά ετών συνεργάτις του Κουαρόν, παραγωγός Γκαμπριέλα Ροντρίγκεζ. Το συμβόλαιο με την Apple περιλαμβάνει την εταιρία παραγωγής του Μεξικανού σκηνοθέτη, Esperanto Filmoj, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο.

Ο πόλεμος του streaming συνεχίζεται και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένονται ανακοινώσεις και από τη Disney+.

Tο φιλμ «Roma», παραγωγής του Netflix, ήταν μία από τις πιο συζητημένες ταινίες του 2018. Η ταινία κέρδισε το Χρυσό Λέοντα στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας, τρία Βραβεία Όσκαρ -Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας και Ξενόγλωσσης Ταινίας (ήταν υποψήφια σε άλλες επτά κατηγορίες)-, Χρυσή Σφαίρα και Bafta.

Ήταν, όμως, και η πρώτη ταινία που κέρδισε Όσκαρ προερχόμενη όχι από τα παραδοσιακά στούντιο, αλλά από μια ψηφιακή πλατφόρμα. Ο Κουαρόν άνοιξε ένα δρόμο που μέχρι πριν από δύο χρόνια θα φαινόταν αδιανόητος και φέτος στα χνάρια του ακολουθεί και ο Μάρτιν Σκορτσέζε.

Ο Κουαρόν έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τους σταρ που έχουν υπογράψει στην Apple TV+, μεταξύ των οποίων και η Όπρα Γουίνφρεϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ