ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι KISS ξεπερνούν τον εαυτό τους: Μία συναυλία στα… σαγόνια του καρχαρία

Οι KISS ξεπερνούν τον εαυτό τους: Μία συναυλία στα… σαγόνια του καρχαρία
CNN Greece (Καρχαρίας πηγή φωτογραφίας: IMDB & KISS πηγή φωτογραφίας: AP Photo)

Οι KISS έχουν κάνει πολλά εξωφρενικά πράγματα στην 50ετή καριέρα τους, όπως όταν ανάμειξαν το αίμα τους με το μελάνι που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά των κόμικ που εκδίδουν.

Ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, με μία συναυλία που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία: θα παίξουν μαζί με λευκούς καρχαρίες.

«Η Airbnb μας πλησίασε με την ιδέα, η οποία ακούγεται λίγο περίεργη. Αλλά η αλήθεια είναι, ότι έχουμε συνηθίσει να μας προσεγγίζουν για πράγματα που είναι κάπως περίεργα» είπε ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των KISS, Πολ Στάνλεϊ, στο Rolling Stone.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει παίξει «για πολλούςκαρχαρίεςτης στεριάς» και τώρα έχει την ευκαιρία να τραγουδήσει για τους πραγματικούς.

Το σόου της μπάντας θα σηματοδοτήσει την έναρξη του Airbnb Animal Experiences, όπου οι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τα ζώα στο δικό τους περιβάλλον, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΜΚΟ, World Animal Protection.

Έτσι, το πρωί της 18ης Νοεμβρίου στο Πορτ Λίνκολν της Αυστραλίας, οκτώ επιβάτες θα επιβιβαστούν σε μία βάρκα, όπου θα βρίσκονται οι Matt Waller και η ειδικός στους καρχαρίες, Blake Chapman. Στη συνέχεια θα κατέβουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο υποβρύχιο χώρο του σκάφους με γυαλί, όπου θα μπορούν να δουν τους καρχαρίες στο φυσικό τους περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή, οι KISS θα βρίσκονται στο κατάστρωμα και θα παίζουν τα κομμάτια τους, τα οποία θα ακούγονται και μέσα στο νερό. Μάλιστα, ο Στάνλεϊ υποστηρίζει ότι οι καρχαρίες θα απολαύσουν ιδιαίτερα τα κομμάτια «Lick It Up» και «I Want You»!

Οι επιστήμονες έχουν ανά καιρούς αποδείξει ότι οι λευκοί καρχαρίες προσελκύονται από χαμηλές συχνότητες και ηχητικά κύματα, ακόμη κι από τη ροκ μουσική.

Από την πλευρά του, ο Πολ Στάνλεϊ δήλωσε επίσης ότι «δεν θα είναι όπως όταν πηγαίνετε στον ζωολογικό κήπο. Θα τα δείτε στο φυσικό τους περιβάλλον. Εάν οι άνθρωποι ωστόσο δεν συνεργαστούν, θα αντιμετωπιστούν δόλωμα και θα πεταχτούν στους καρχαρίες».

Ο Στάνλεϊ όσον αφορά το ότι θα βρίσκεται σε «απόσταση αναπνοής» από τους καρχαρίες, υποστήριξε ότι δεν τους φοβάται:

«Είμαι περισσότερο άνθρωπος της θάλασσας και όχι του ωκεανού, αλλά αυτή τη φορά δεν έχω κάτι να φοβηθώ. Μάλιστα, όταν οι καρχαρίες δουν τι φοράω, εκείνοι θα φοβηθούν!».

Τέλος, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής επεσήμανε το κοινό που έχει το συγκρότημα με τους καρχαρίες: «Δεν θα σταματήσουν μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν. Όταν έχουν έναν στόχο στο μυαλό τους, τα καταφέρνουν».

Τα εισιτήρια κοστίζουν 50 δολάρια και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό Australian Marine Conservation Society.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ