ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο διάσημος ηθοποιός, η Μις Φλόριντα και ο γιος τους, που τη σκότωσε: Μια χολιγουντιανή τραγωδία

Ο διάσημος ηθοποιός, η Μις Φλόριντα και ο γιος τους, που τη σκότωσε: Μια χολιγουντιανή τραγωδία
AP Photo/Reed Saxon

Είναι μια από αυτές τις ιστορίες που γίνονται πιο πιστευτές στην κινηματογραφική οθόνη, παρά στην πραγματική ζωή: Η οικογένεια Έλι είχε τα πάντα. Χρήματα, διασημότητα, ένα εκπληκτικό σπίτι σε μια από τις ωραιότερες γειτονιές της Σάντα Μπάρμπαρα, αγάπη, τρία παιδιά, τίτλους ομορφιάς... Κι όλα αυτά κατέρρευσαν, προχθές, μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο Κάμερον Έλι ήταν κάποτε ένας πολύ δημοφιλής και ταλαντούχος φοιτητής στο Χάρβαρντ, παίκτης του ράγκμπι και πολύ αγαπητός ανάμεσα στους συμμαθητές του αλλά και την οικογένειά του. Είχε μια ιδιαίτερα στενή σχέση με τον πατέρα του, τον ηθοποιό Ρον Έλι, που είχε γίνει διάσημος ερμηνεύοντας το ρόλο του Ταρζάν, στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά τη δεκετία του '60. Ο Έλι ήταν επίσης διάσημος για την ομολογουμένως πολύ αρρενωπή και ιδιαίτερη εμφάνισή του, την οποία κληρονόμησε και ο γιος του.

 109260837 gettyimages 139632107

Ο Ρον Έλι, έγινε διάσημος τόσο για την εμφάνισή του, όσο και για το ρόλο του Ταρζάν που ερμήνευσε στη μικρή οθόνη (@Instagram)

Όμως, την Τετάρτη το βράδυ, ο 30χρονος πλέον Κάμερον έπεφτε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία της Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια. Λίγο νωρίτερα είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τη μητέρα του και είχε προσπαθήσει να ρίξει το έγκλημά του στους ώμους του ανήμπορου 81χρονου πατέρα του.

Η αστυνομία δεν έχει μιλήσει ακόμα για κάποιο πιθανό κίνητρο για τη δολοφονία της 62χρονης Βάλερι Λάντιν, η οποία είχε πάρει στο παρελθόν τον τίτλο της Μις Φλόριντα, αλλά είχε εγκαταλείψει την καριέρα της στο μόντελινγκ προκειμένου να κάνει οικογένεια με τον Έλι. Όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τον Κάμερον, στον κήπο της -αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων- έπαυλης της οικογένειας - εκείνος τούς απείλησε και αναγκάστηκαν να τον σκοτώσουν.

Screen Shot 2019 10 18 at 11.13.29

Το ζευγάρι ήταν πολλά χρόνια μαζί και είχαν αφήσει και οι δύο στην άκρη τις καριέρες τους, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους (@Instagram)

Όλα αυτά δεν κάνουν κανένα νόημα αν δει κανείς το background της οικογένειας, αλλά και του ίδιου του Κάμερον. Οι φωτογραφίες του στα social media δείχνουν ένα πολύ δημοφιλή και πολύ ταλαντούχο νεαρό αθλητή, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στα καλύτερα σχολεία της Αμερικής και είχε κληρονομήσει την εκθαμβωτική εμφάνιση του πατέρα του. Ήταν άριστος μαθητής στο Γυμνάσιο του Σαν Μάρκος στη Σάντα Μπάρμπαρα και είχε κερδίσει βραβεία και διακρίσεις τόσο για τις επιδόσεις του στο σχολείο όσο και για εκείνες στο γήπεδο.

Το 2005, το σχολικό προφίλ του, γράφει: «Ο ουρανός είναι το μόνο όριο για την ομάδα του Σαν Μάρκος, όσο έχει τον Κάμερον Έλι στις γραμμές της»... Αργότερα, ο Κάμερον μπήκε σε ένα από τα καλύτερα οικοτροφεία, την Ακαδημία Phillips Exeter, στο Νιού Χαμσάιρ, στην οποία τα δίδακτρα είναι 49,000 δολάρια το χρόνο.

Και μετά πήγε στο Χάρβαρντ.

full 2

Νέος, έξυπνος, καλός μαθητής, ταλαντούχος αθλητής και με την απόλυτη στήριξη της πλούσιας οικογένειάς του. Τι πήγε στραβά με τον Κάμερον Έλι; (@myspace)

Το 2007, το Πανεπιστήμιο αναγνώριζε το ταλέντο του και τις ικανότητές του, γράφοντας στον ετήσιο κατάλογο των φοιτητών ότι ήταν ένας νέος με «ανώτερη ευφυία» και «ικανότητα να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις». Αποφοίτησε το 2012, με πτυχίο στην Ψυχολογία. Τον ίδιο χρόνο, ο πατέρας του, Ρον Έλι, μιλούσε για την αφοσίωσή του στα τρία του παιδιά (έχει άλλες δύο κόρες), εξηγώντας μάλιστα ότι εγκατέλειψε την καριέρα του στο Χόλιγουντ προκειμένου να τα μεγαλώσει σωστά.

Τα παιδιά έμεναν τότε και τα τρία στην τεράστια έπαυλη της οικογένειας, στην οποία ο Κάμερον είχε στη διάθεσή του δύο δωμάτια και μπάνιο. «Είναι υπέροχα. Κάθε πρωί συναντιόμαστε όλοι», είχε πει ο Έλι σε συνέντευξή του. «Συναντιόμαστε και τα βράδια και γενικά είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον», συμπλήρωσε. Σε εκείνη τη συνέντευξη ο ηθοποιός είχε πάρει μαζί του και τον Κάμερον. Και είχε πει πόσο ο γιός του αγαπούσε την οικογένειά τους.

Screen Shot 2019 10 18 at 11.13.47

Στην τελευταία οικογενειακή φωτογραφία του Κάμερον, με τη μητέρα του και τον πατέρα του, όλα δείχνουν παραπάνω από υπέροχα (@Instagram)

Ήταν η απόλυτη εικόνα της οικογενειακής ευτυχίας, η ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου.

Δεν είναι ξεκάθαρο, όμως, τι απέγινε ο Κάμερον τα τελευταία χρόνια και κυρίως τι απέγιναν όλα αυτά τα εξαιρετικά ταλέντα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν ως σεκιούριτι, ενώ η τελευταία του φωτογραφία τον δείχνει να λάμπει από περηφάνεια στο πλευρό του πατέρα του, στο γάμο της αδελφής του, Κέιτλαντ, το 2016.

Την Πέμπτη, ο Κάμερον κάλεσε το 911 (άμεση δράση) και είπε στον τηλεφωνητή ότι ο πατέρας του επιτέθηκε στη μητέρα του. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην έπαυλη, βρήκαν τον ηθοποιό ακινητοποιημένο, όπως ζούσε τα τελευταία χρόνια, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Ο ίδιος δεν μπορεί, όπως είπαν, σχεδόν ούτε να μιλήσει. Κατάφερε να τους πει ότι ο Κάμερον είχε φύγει από το σπίτι με το αυτοκίνητο. Τελικά, τον βρήκαν, 90 λεπτά αργότερα έξω από το σπίτι, όπου και τον σκότωσαν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ