ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μισέλ Φάιφερ: «Όταν σε παρενοχλούν σεξουαλικά στη δουλειά, η πρώτη αντίδραση είναι αυτοενοχοποίηση»

Μισέλ Φάιφερ: «Όταν σε παρενοχλούν σεξουαλικά στη δουλειά, η πρώτη αντίδραση είναι αυτοενοχοποίηση»
(AP Photo/Domenico Stinellis)

Λίγα χρόνια μετά την εμφάνιση του κινήματος #MeToo στο Χόλιγουντ, ήρθε η σειρά και της Μισέλ Φάιφερ να πει τη δική της ιστορία.

Σε συνέντευξή της, στους «Sunday Times», η ηθοποιός αποκάλυψε ότι, αρχικά, κοιτώντας πίσω στο παρελθόν της για το εάν είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση, πίστεψε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ σ’ αυτήν. Ξαναβλέποντας όμως τη ζωή της θυμήθηκε διάφορα περιστατικά.

«Στην αρχή σκέφτηκα: "Λοιπόν, εγώ δεν συνάντησα κάτι τέτοιο", αλλά όταν άρχισα να πηγαίνω πίσω στον χρόνο σκέφτηκα: "Λοιπόν, πραγματικά, εκείνη τη φορά..."».

Η ηθοποιός, στα 62 της χρόνια είπε ότι αρχικά κατηγόρησε τον εαυτό της. «Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να περάσεις -άρνηση, αυτοενοχοποίηση, δεν έπρεπε να φορέσω αυτό το φόρεμα, έπρεπε να ξέρω. Το βλέπεις μέσα από έναν μεγάλο φακό και μετά σκέφτεσαι: "Πω, Πω ήμουν παιδί"», είπε η Φάιφερ. «Υπήρχαν ορισμένες καταστάσεις που δεν ήταν καλές».

Χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες η ηθοποιός μίλησε για ένα «υψηλόβαθμο πρόσωπο της κινηματογραφικής βιομηχανίας» που της συμπεριφέρθηκε με απρέπεια όταν ήταν μόλις 20 χρόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ