ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Joker σπάει όλα τα ρεκόρ: Είναι η «ακατάλληλη» ταινία που έχει κόψει τα περισσότερα εισιτήρια

Ο Joker σπάει όλα τα ρεκόρ: Είναι η «ακατάλληλη» ταινία που έχει κόψει τα περισσότερα εισιτήρια
Imdb

O Joker σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Πλέον είναι και επίσημα η «ακατάλληλη» ταινία που έχει κόψει τα περισσότερα εισιτήρια παγκοσμίως, στην ιστορία του κινηματογράφου

Ο Joker, η ιστορία του «τρελού κακού» του Μπάτμαν, έσπασε άλλο ένα ρεκόρ και έγινε η πιο επιτυχημένη ταινία με σήμανση γονικής συναίνεσης στην ιστορία. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φοίνιξ, στο ρόλο ενός ανθρώπου με ψυχολογικά προβλήματα ο οποίος τελικά γίνεται δολοφόνος, έχει βγάλει περίπου 788 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box οffice, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία Warner Bros. Έτσι, ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε έως τώρα η ταινία «Deadpool», η οποία έφτασε τα 783 εκατομμύρια δολάρια όταν βγήκε, το 2016.

Ο πρωταγωνιστής του «Deadpool», Ράιαν Ρέινολντς, συνεχάρη τον Φοίνιξ, αλλά και όλους τους συντελεστές της ταινίας με ένα tweet: «Οι συγχαρητήριες αναρτήσεις για ‘ακατάλληλες’ ταινίες δεν είναι όπως οι άλλες αναρτήσεις που ξέρετε», έγραψε ο ηθοποιός με μια φωτογραφία του Φοίνιξ, ως Joker, να χορεύει πάνω από ονόματα άλλων χαρακτήρων από δημοφιλείς ακατάλληλες ταινίες, όπως το «It» και το «Ted».

Μπορεί ο Joker να σπάει τα ταμεία παγκοσμίως, όμως στην αμερικανική αγορά έχει ακόμα πολύ δρόμο έως ότου σπάσει το ρεκόρ της ταινίας «The Passion of the Christ» («Τα Πάθη του Χριστού»), του Μελ Γκίμπσον, η οποία είχε βγάλει 370 εκατομμύρια δολάρια στη Β. Αμερική, το 2004 όταν είχε βγει στις αίθουσες. Ο Joker ως τώρα έχει βγάλει 259 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.

O Joker έσπασε το ρεκόρ εισιτηρίων το πρώτο διήμερο της προβολής του στη Βόρεια Αμερική, με 96 εκατομμύρια δολάρια. Παρά τις κριτικές που δέχτηκε, ότι προωθεί τη βία, η ταινία βρήκε ακροατήριο και μάλιστα μεγάλο. «Ο Joker ήταν μια ανέλπιστη επιτυχία», λέει στο CNNi ο Πολ Ντεγκαραμπέντιαν, αναλυτής των media. «Η ταινία είχε τρομερή απήχηση παγκοσμίως παρά τις αντιθέσεις, τις κατηγορίες, τις κριτικές και το σκοτεινό της θέμα».

Η ταινία κέρδισε το κορυφαίο βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και οδεύει ολοταχώς προς τα Όσκαρ. Όπως και η ερμηνεία του Φοίνιξ. «Θα ήταν πραγματικά μια μεγάλη έκπληξη αν η Ακαδημία αγνοήσει την ερμηνεία του Φοίνιξ», λέει στο CNNi ο Σον Ρόμπινς, αναλυτής του Boxoffice.com. «Παρότι η ίδια η ταινία είναι αμφιλεγόμενη, αυτό στο οποίο συμφώνησαν όλοι είναι ότι η δουλειά του Φοίνιξ είναι αντάξια ενός Όσκαρ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ