ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζον Ουίλιαμς: Τα έργα του μάγου των soundtrack στο Μέγαρο - Από το Star Wars στο Χάρι Πότερ

Τζον Ουίλιαμς: Τα έργα του μάγου των soundtrack στο Μέγαρο - Από το Star Wars στο Χάρι Πότερ
AP Photo/Alan Solomon

Τα πιο αγαπημένα soundtrack του συνθέτη Τζον Ουίλιαμς από αγαπημένες και κλασικές ταινίες παρουσιάστηκαν το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής σε μία συναυλία για όλες τις ηλικίες.

Μουσικά αποσπάσματα του κορυφαίου κινηματογραφικού συνθέτη Τζον Ουίλιαμς από τις ταινίες «Ε.Τ. ο Εξωγήινος», «Τζουράσικ Παρκ», «Χάρι Πότερ», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου», «Η επιστροφή των Τζεντάι» και «Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» ακούστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο μαέστρος Κωνσταντίνος Δημηνάκης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κάλεσαν το κοινό να απολαύσει για μία ακόμη φορά τη θαυμάσια μουσική του, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Τα κείμενα υπογράφει η Σοφία Τοπούζη, ενώ τον ρόλο του αφηγητή έχει αναλάβει ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς. Ένα από τα πιο εμβληματικά soundtracks του Ουίλιαμς, είναι το κεντρικό θέμα των ταινιών «Star Wars»:

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών – Κυριακή πρωί στο Μέγαρο και αποτελεί συμπαραγωγή της ΚΟΑ και του ΜΜΑ.

To πρόγραμμα της συναυλίας

«Περιπέτειες στη Γη» από τη μουσική της ταινίας «Ε.Τ. ο Εξωγήινος»
Θέματα από τη μουσική της ταινίας «Τζουράσικ Παρκ»

Αποσπάσματα από τη μουσική της σειράς ταινιών «Χάρι Πότερ»
Σουίτα από τη μουσική της ταινίας «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου»
Μουσικά αποσπάσματα από τις ταινίες «Η επιστροφή των Τζεντάι» και «Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ