ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Rihanna: Η γενέτειρά της, τα νησιά Μπαρμπέιντος, την τιμούν με δικό της μουσείο

Rihanna: Η γενέτειρά της, τα νησιά Μπαρμπέιντος, την τιμούν με δικό της μουσείο
Richard Shotwell/Invision/AP

Η Μία Μότλεϊ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία των Μπαρμπέιντος δήλωσε ότι η πιο διάσημη κόρη του νησιού της Καραϊβικής, η Ριάνα, αξίζει να τιμηθεί με τη δημιουργία Μουσείου στη γενέτειρά της

Η Ριάνα είναι το πιο διάσημο παιδί των νήσων Μπαρμπέιντος και η πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι ένα μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα της είναι κάτι που θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Η Μία Μότλεϊ, δικηγόρος και πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός (από τον Μάιο του 2018) στην ιστορία της χώρας, είπε ότι η τραγουδίστρια αξίζει να τιμηθεί με κάτι μόνιμο στη γενέτειρά της, εννοώντας ένα μουσείο και αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη μεταξύ του αδελφού της Ριάνα και της κυβέρνησης των Μπαρμπάντος, σύμφωνα με το The Voice.

Η τραγουδίστρια είναι για το νησί και τους κατοίκους του ένας ζωντανός μύθος και η πρωθυπουργός της χώρας πιστεύει ότι όποιος ξεκινά από ταπεινές ρίζες και φτάνει να είναι η πιο σπουδαία τραγουδίστρια στον κόσμο αξίζει να τιμηθεί και να αναγνωρισθεί εν ζωή.

Η Ριάνα γεννήθηκε στην πόλη Μπρίτζταουν και πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, εξαιτίας του αλκοολισμού του πατέρα της. Η ίδια πουλούσε ρούχα σε έναν υπαίθριο πάγκο, βοηθώντας την οικογένειά της.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία επτά ετών, με ιδιαίτερη αγάπη στη ρέγκε μουσική, ενώ η καριέρα της ξεκίνησε το 2003, σε ηλικία 15 ετών, όταν την ανακάλυψε τυχαία ο Αμερικανός παραγωγός, Έβαν Ρότζερς, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές με τη σύζυγο του, στα Μπαρμπέιντος. Αφού την άκουσε να τραγουδάει, της πρότεινε να υπογράψει συμβόλαιο και να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Σήμερα το όνομά της είναι ένα παγκόσμιο εμπορικό σήμα που αποφέρει εκατομμύρια στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Πρόσφατα, η 31χρονη δημιουργός εταιρείας ειδών μακιγιάζ και εσωρούχων και η πρώτη μαύρη που βρίσκεται στα ηνία ενός οίκου ειδών πολυτελείας, αναδείχθηκε ως η πλουσιότερη τραγουδίστρια στον κόσμο με την περιουσία της να εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Το 2018, διορίστηκε πρεσβευτής από την κυβέρνηση του Μπαρμπέιντος, με καθήκοντα σχετικά με την εκπαίδευση, τον τουρισμό και τις επενδύσεις για το νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ