ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στη φυλακή δύο σταρ της Κ-pop για βιασμό: Βιντεοσκοπούσαν τα θύματά τους

Στη φυλακή δύο σταρ της Κ-pop για βιασμό: Βιντεοσκοπούσαν τα θύματά τους
AP Photo/Ahn Young-joon

Δύο από τους διασημότερους σταρ της νοτιοκορεατικής ποπ σκηνής (παγκόσμια γνωστής ως K-pop) καταδικάστηκαν σε πέντε και έξι χρόνια φυλάκισης για το βιασμό μιας γυναίκας. Η εξέλιξη είναι η τελευταία σε μια σειρά σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει με επίκεντρο τη μουσική σκηνή της νοτίου Κορέας, η οποία κάνει θραύση στο νεανικό κοινό παγκοσμίως.

Ο 30χρονος τραγουδιστής και συνθέτης Jung Joon-young και ο 29χρονος μουσικός Choi Jong-hoon, 29, καταδικάστηκαν τελικά για το βιασμό μιας γυναίκας η οποία ήταν ανίκανη να αντισταθεί, σύμφωνα με το Κεντρικό Δικαστήριο της Σεούλ. Ο Jung κρίθηκε επίσης ένοχος για τη βιντεοσκόπηση γυναικών παρά τη θέλησή τους. Αφού τραβούσε τα βίντεο, τα διοχέτευε σε ένα διαδικτυακό γκρουπ που είχε δημιουργήσει.

Μετά το πέρας της ποινής τους, οι δύο άντρες θα συμπληρώσουν και 80 ώρες σε ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας.

Το σκάνδαλο ξέσπασε για πρώτη φορά το Μάρτιο, όταν συνελήφθη αρχικά ο Jung, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του και ζήτησε συγνώμη από τα θύματά του. Στο σκάνδαλο ήταν μπλεγμένος και ένας τρίτος σταρ, ο Seungri, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι προωθούσε γυναίκες στην πορνεία, μέσω ενός δικτύου στο οποίο συμμετείχαν και άλλοι μουσικοί. Ο Seungri δεν έχει δικαστεί ακόμα, αλλά δήλωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική βιομηχανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ