ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Game of Thrones»: Έφαγε ο δράκος Ντρόγκον το άψυχο σώμα της Ντενέρις;

«Game of Thrones»: Έφαγε ο δράκος Ντρόγκον το άψυχο σώμα της Ντενέρις;
Imdb

Η τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, κάτι που δεν άρεσε στους φαν της σειράς, αλλά αν μη τι άλλο κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό. Ένα από αυτά αφορά στη Ντενέρις Ταργκάριεν και το δράκο της, τον Ντρόγκον.

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, που είχε τίτλο «The Iron Throne», η Ντενέρις αφού έχει αποτρελαθεί, σκοτώνεται από τον ανηψιό και εραστή της Τζον Σνόου και στη συνέχεια ο δράκος της, Ντρόγκον, καίει το Σιδερένιο Θρόνο, παίρνει το άψυχο σώμα της και πετάνε μακριά.

Αρκετοί από τους θαυμαστές της σειράς που συζητούσαν τα επεισόδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστότοπους, ανέπτυξαν τη θεωρία ότι ο δράκος ήταν έτοιμος να «φάει» τη μητέρα του.

Ο Ντέιβιντ Μπένιοφ, ένας από τους δυο σεναριογράφος, απάντησε και σε αυτό το ερώτημα. Μαζί με την επερχόμενη κυκλοφορία της όγδοης σεζόν σε DVD και Blu-ray, κυκλοφόρησε και ένα ντοκιμαντέρ με λεπτομέρειες για τα γυρίσματα του τελευταίου επεισοδίου. Ο Μπένιοφ αποκάλυψε ότι ο δράκος δεν έφαγε το σώμα της μητέρας του.

Η Εμίλια Κλαρκ που υποδύθηκε τη Ντενέρις, ήταν εκείνη που εξέφρασε την ανησυχία της στους σεναριογράφους σχετικά με αυτή τη θεωρία κι εκείνος της απάντησε: «Ο Ντρόγκον δεν θα σε φάει. Δεν είναι γάτα, είδες πόσο απαλά σε ακουμπούσε;».

Πέρα από το Ντρόγκον και τη Νταενέρις, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει και μια σημαντική στιγμή μεταξύ της Σάνσα Σταρκ και του Τύριον Λάνιστερ, η οποία κόπηκε τελικά στο μοντάζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ