ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μελάνια: Η Ιβάνκα, τα γυμνά, ο Τραμπ και οι χωριστές κρεβατοκάμαρες - Το βιβλίο που την «καίει»

Μελάνια: Η Ιβάνκα, τα γυμνά, ο Τραμπ και οι χωριστές κρεβατοκάμαρες - Το βιβλίο που την «καίει»
AP Photo/Susan Walsh

Το βιβλίο με τίτλο «Free Melania» της Κέιτ Μπένετ μόλις κυκλοφόρησε και οι αποκαλύψεις για τη σχέση της Μελάνια Τραμπ με το σύζυγό της αλλά και τη προγονή της Ιβάνκα, οι περιπέτειες της υγείας της, αλλά και το παρασκήνιο γύρω από τις γυμνές της φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου. 

Η συγγραφέας επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν το προεδρικό ζευγάρι να κοιμάται όχι μόνο σε χωριστές κρεβατοκάμαρες αλλά και σε διαφορετικό όροφο του Λευκού Οίκου. Ο Τραμπ κοιμάται στο δεύτερο και η Μελάνια στον τρίτο, στο χώρο που παλαιότερα έμενε η μητέρα της Μισέλ Ομπάμα, Μάριαν Ρόμπινσον. Η πρώτη κυρία έχει φτιάξει μια σουίτα με μπουντουάρ για να χτενίζεται και να μακιγιάρεται για τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Σε άλλο κεφάλαιο του βιβλίου περιγράφεται εκτενώς η περιπέτεια της υγείας της, όταν το Μάιο του 2018 νοσηλεύθηκε με πρόβλημα στο νεφρό επί μία εβδομάδα σε νοσοκομείο και έμεινε για πάνω από 20 μέρες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αναρρώνοντας. Τότε, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι η πρώτη κυρία «υποβλήθηκε σε εμβολισμό για να αντιμετωπιστεί μια καλοήθης νεφρική πάθηση. Αλλά η πραγματικότητα ήταν πιο δύσκολη, καθώς οι φίλοι της Μελάνια φοβήθηκαν πως θα έχανε το νεφρό της.

Η δύσκολη σχέση με την Ιβάνκα

Ένα από τα πιο... πιπεράτα κομμάτια του βιβλίου είναι αυτό που αφορά τη σχέση της Μελάνια με την Ιβάνκα, την αγαπημένη κόρη του Τραμπ, με την οποία δεν τα πηγαίνουν καλά, εξαιτίας της συμπεριφοράς της Ιβάνκα, η οποία εμφανίζεται συχνά στο πλευρό του πατέρα της με ύφος «πρώτης κυρίας».

Μάλιστα, θεωρείται ότι η Μελάνια είχε στείλει το δικό της μήνυμα στη φιλόδοξη κόρη του συζύγου της, όταν φόρεσε ένα τζάκετ που έγραφε «Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει. Εσένα;». Τότε ο Λευκός Οίκος είχε πει ότι το μήνυμα του τζάκετ απευθυνόταν στα ΜΜΕ, ενώ η ίδια η Μελάνια είπε στο ABC News ότι αποδέκτες του ήταν «οι άνθρωποι και τα αριστερά ΜΜΕ που μου ασκούν κριτική. Θέλω να τους δείξω ότι δεν με ενδιαφέρει. Μπορείς να ασκεί κανείς κριτική σε όποιον θέλει, αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει να κάνω αυτό που θεωρώ σωστό».

Οι γυμνές φωτογραφίες

Η Μελάνια είδε τις γυμνές της φωτογραφίες να δημοσιεύονται από τη Νew York Post, τον Ιούλιο του 2016. Υποπτεύεται ότι πίσω από τη δημοσίευση των φωτογραφιών -που τραβήχτηκαν το 1996- βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, ο οποίος κρίθηκε στα μέσα Νοεμβρίου ένοχος για παρακώλυση της έρευνας του Ρόμπερτ Μάλερ για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και πολλοί πιστεύουν ότι ο ίδιος ο Τραμπ ήταν αναμεμειγμένος στη διαρροή για να στρέψει μακριά του τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας που είχε προσελκύσει λόγω της διαμάχης του με την οικογένεια ενός Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η Μελάνια «εξακολουθεί να αρνείται να πιστέψει» ότι ο άνδρας της έπαιξε κάποιο ρόλο στη δημοσίευση των φωτογραφιών.

«Με λάθος πληροφορίες το βιβλίο»: Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε αστραπιαία μόλις δημοσιεύθηκε το βιβλίο και με δήλωση στην εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι «η κυρία Τραμπ δηλώνει έκπληκτη από τις αναφορές της Μπένετ. Η ομάδα μας συνεργάστηκε με καλή πίστη με την Κέιτ περιμένοντας ότι θα κάνει μια ειλικρινή δουλειά. Δυστυχώς περιλαμβάνει αρκετές λάθος λεπτομέρειες και απόψεις, καθώς η κυρία Μπένετ μίλησε με αρκετούς ανώνυμους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την Πρώτη Κυρία. Συνεχίζει να μας απογοητεύει όταν άνθρωποι, ειδικά δημοσιογράφοι, γράφουν βιβλία με λάθος πληροφορίες για να βγάλουν κέρδη από την πρώτη οικογένεια των ΗΠΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ