ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κόλιν Φερθ: Απιστίες, δικαστήρια, φωτογραφίες και καταγγελίες - Το τέλος ενός γάμου

Κόλιν Φερθ: Απιστίες, δικαστήρια, φωτογραφίες και καταγγελίες - Το τέλος ενός γάμου
AP Photo/Luca Bruno

Ένας άλλος άνδρας μπήκε ανάμεσα στον 59χρονο, βραβευμένο με Όσκαρ, βρετανό ηθοποιό Κόλιν Φερθ και την επί 22 χρόνια σύζυγό του, Ιταλίδα παραγωγό ταινιών Λίβια Γκουτζιόλι, Οι δύο τους προσπάθησαν να ξεπεράσουν την απιστία, αλλά τελικά ήρθε το τέλος του γάμου τους. 

Ο ηθοποιός Κόλιν Φερθ και η σύζυγός του, Λίβια Γκουτζιόλι, χώρισαν, όπως επιβεβαιώνει το περιοδικό People. «Οι Κόλιν και Λίβια έχουν χωρίσει. Το ζευγάρι διατηρεί φιλική σχέση και παραμένουν ενωμένοι για χάρη των παιδιών τους», δήλωσε εκπρόσωπος του διάσημου ηθοποιού στο περιοδικό. «Ζητούν από όλους να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους. Δεν θα υπάρξει άλλη ανακοίνωση», συμπλήρωσε.

Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση και φωτογράφιση του ζευγαριού έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια των βραβείων μόδας Green Carpet στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Ο Κόλιν και η Λίβια έχουν δύο παιδιά: τον 18χρονο Λούκα και τον 16χρονο Ματέο. Το νέο δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς είχε προηγηθεί ένα πλούσιο παρασκήνιο με επεισοδιακούς χωρισμούς, απιστίες και δικαστικές διαμάχες.

Το Μάρτιο του 2018 αποκαλύφθηκε ότι η Λίβια, η οποία παντρεύτηκε τον Φερθ το 1997, είχε ερωτική σχέση με τον Ιταλό δημοσιογράφο Μάρκο Μπρακάντσια, σχέση που κράτησε έναν χρόνο όταν η Λίβια και ο Κόλιν ήταν σε διάσταση. Η εν λόγω σχέση κατέληξε στα δικαστήρια, καθώς η Γκουτζιόλι ισχυρίστηκε ότι ο Μπρακάντσια την παρακολουθούσε και την παρενοχλούσε μετά το τέλος της 11μηνης σχέσης τους. Τον κατηγόρησε ακόμη ότι απειλεί να καταστρέψει το γάμο της καθώς ο Μπρανκάτσια έστειλε φωτογραφίες στο σύζυγό της. Ο δημοσιογράφος παραδέχθηκε την αποστολή των φωτογραφιών, αλλά αρνήθηκε κάθε κατηγορία περί παρενόχλησης και η υπόθεση διευθετήθηκε εξωδικαστικά τον Ιούλιο του 2018.

«Είχαμε σχέση που κράτησε μόλις ένα χρόνο. Έλεγε στον Κόλιν ότι ήταν σε επαγγελματικά ταξίδια και συναντιόμασταν σε όλο τον κόσμο. Συναντηθήκαμε στη Νέα Υόρκη, τη Βραζιλία, την Ισλανδία, την Ιταλία και ακόμη και στο Λονδίνο, όπου ζουν», είχε πει ο Μπρανκάτσα στην εφημερίδα «The Sun».

«Θα έλεγα ότι ήμασταν πολύ ερωτευμένοι, μερικές φορές όταν ήμασταν μαζί, λάμβανε τηλεφωνήματα από τον Κόλιν. Κατηγορούμαι για παρενόχληση χωρίς να έχω κάνει κάτι λάθος», είπε, προσθέτοντας πως ουδέποτε την πήρε τηλέφωνο, αλλά της είχε στείλει δυο μηνύματα στο WhatsApp καθώς και ένα γραπτό μήνυμα για χρόνια πολλά στα γενέθλιά της, «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε σχέση για 11 μήνες μεταξύ 2015 και 2016. Έχω εκατοντάδες μηνύματα και φωτογραφίες που είμαστε μαζί, έχω κρατήσει ακόμη ένα ημερολόγιο. Ήμασταν εραστές», υποστήριξε. Ισχυρίστηκε επίσης, στη Daily Mail, ότι το ζευγάρι «φρίκαρε εντελώς όταν κατάλαβε ότι θα μιλούσα δημόσια και θα έλεγα σε όλους αυτή την ιστορία, έτσι έκαναν καταγγελία εναντίον μου για καταδίωξη».

Ο δημοσιογράφος είπε ότι εξέφρασε τη λύπη του για την αποστολή των φωτογραφιών στο Βρετανό ηθοποιό, αλλά «ήθελε να του δείξει την αλήθεια». Σε δήλωση που δόθηκε εκ των υστέρων στη δημοσιότητα εκ μέρους του Φερθ και της Γκουτζιόλι αναφέρεται: «Πριν από λίγα χρόνια ο Κόλιν και η Λίβια πήραν την απόφαση να χωρίσουν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Λίβια είχε σύντομη σχέση με τον παιδικό φίλο της κ. Μπρανκάτσια. Στη συνέχεια, ο κ. Μπρανκάτσια ξεκίνησε μια φοβερή εκστρατεία παρενόχλησης για αρκετούς μήνες, η οποία σε μεγάλο βαθμό τεκμηριώνεται. Οι Φερθ από τότε έχουν επανενωθεί».

Όπως φάνηκε, ωστόσο, αυτή η επανένωση δεν θα κρατούσε για πολύ – ούτε έναν χρόνο. Ο 59χρονος ηθοποιός, που έγινε γνωστός αρχικά με τον ρόλο του «κυρίου Ντάρσι» στην τηλεοπτική σειρά «Περηφάνεια και Προκατάληψη» και στη συνέχεια με τον ρόλο του «Μαρκ Ντάρσι» στο «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς», ενώ έχει βραβευτεί με Οσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου το 2012 για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο λόγος του βασιλιά», απέκτησε το 2017 και την ιταλική υπηκοότητα, λόγω των ετών μόνιμης παραμονής του στην Ιταλία, αλλά και λόγω του Brexit.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ