ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Joker: Εσείς γνωρίζατε ότι στην ταινία συμμετείχε ο Μπράντλεϊ Κούπερ;

Joker: Εσείς γνωρίζατε ότι στην ταινία συμμετείχε ο Μπράντλεϊ Κούπερ;
Chris Pizzello/Invision/AP

Οτιδήποτε αφορά στην ταινία Joker είναι συναρπαστικό: Από τον τρόπο που γυρίστηκε ως το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως το πάθος με το οποίο δούλεψαν γι' αυτήν όλοι οι συντελεστές της. Ανάμεσα στους οποίους, χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι, ήταν και ο Μπράντλεϊ Κούπερ.

Αθόρυβα και χωρίς -μέχρι πρόσφατα- να μιλήσει ποτέ γι' αυτό, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με το σκηνοθέτη του Joker, Τοντ Φίλιπς, έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ταινία, από το ρόλο του παραγωγού.

«Ο Τοντ μου τηλεφώνησε και μου είπε: “Έχω αυτήν την τρελή ιδέα για μια εναλλακτική έκδοση με ελάχιστες αναφορές στο σύμπαν της DC, με την ιστορία καταγωγής του Joker”. Μου άρεσε η ιδέα, σκέφτηκα ότι είναι πολύ τολμηρή», είπε ο ηθοποιός εξηγώντας πώς αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Φίλιπς.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε στα πολύ πρώιμα στάδια της ταινίας, όταν ακόμα δεν είχε προταθεί καν ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο Χοακίν Φοίνιξ. Ο Κούπερ λέει ότι ήταν εξαρχής βέβαιος για την επιτυχία της ταινίας και πίστευε πλήρως στο όραμα του Φίλιπς.

«Η προθυμία του να πηγαίνει πάντα τις ιστορίες ένα βήμα παραπέρα και να ξεπερνάει τα όρια είναι αυτά που τον κάνουν να μην υπηρετεί ένα συγκεκριμένο είδος κινηματογράφου, αλλά τον κινηματογράφο συνολικότερα. Το πρόβλημα είνα ότι από το στιγμή που γίνεσαι γνωστός ως σκηνοθέτης κωμωδίας, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να σε βλέπουν έτσι. Αλλά εγώ πάντα βλέπω τον Τοντ σαν ένα συγγραφέα», συμπλήρωσε.

Πιθανώς αυτή η πίστη που είχαν για το πρότζεκτ όλοι οι συντελεστές του Joker να συντέλεσε στο γεγονός της σαρωτικής του πορείας.

Η ταινία κατάφερε να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office ενώ αναμένεται να κερδίσει και αρκετές υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ. Και ενώ οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του Κούπερ για τον Joker παραμένουν κρυφές, είναι βέβαιο πως ως παραγωγός κέρδισε αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ