ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Pink: Στο πλευρό των πυροσβεστών που μάχονται στην Αυστραλία – Δωρίζει μισό εκατομμύριο

Pink: Στο πλευρό των πυροσβεστών που μάχονται στην Αυστραλία – Δωρίζει μισό εκατομμύριο
AP Photo

Η Pink δωρίζει 500.000 δολάρια για να βοηθήσει τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες που μάχονται στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην Αυστραλία.

Η χώρα αντιμετωπίζει εδώ και εβδομάδες μία από τις πλέον καταστροφικές πυρκαγιές και θρηνεί πολλές ανθρώπινες ζωές, ενώ έχουν καεί περισσότερα από μισό δισεκατομμύρια ζώα.

Υπολογίζεται ότι η φωτιά έχει κάψει πάνω από 12,35 εκατομμύρια στρέμματα και έχουν καταστραφεί περισσότερα από 1.500 σπίτια.

«Νιώθω ότι έχω καταστραφεί βλέποντας το τι συμβαίνει στην Αυστραλία αυτή τη στιγμή με τις τρομακτικές πυρκαγιές. Δεσμεύομαι να δωρίσω 500.000 δολαρίων απευθείας στις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες που μάχονται τόσο σκληρά στην πρώτη γραμμή. Η καρδιά μου είναι μαζί με τους φίλους και τις οικογένειές τους στην Oz» έγραψε η τραγουδίστρια στο Twitter.

Η Αυστραλή ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν δεσμεύτηκε για αντίστοιχη δωρεά:

«Η στήριξη, οι σκέψεις και οι προσευχές της οικογένειάς μας είναι κοντά σε όλους τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία», έγραψε στο Instagram. «Δίνουμε 500.000 δολάρια στις υπηρεσίες της πυροσβεστικής που κάνουν και προσφέρουν πολλά αυτές τις ώρες».

Δωρεές 12 εκατ. ευρώ μέσα σε 48 ώρες

Την ίδια ώρα συγκινητικό είναι το κύμα συμπαράστασης και προσφοράς τις τελευταίες ώρες, καθώς μόνο το τελευταίο 48ωρο, συγκεντρώθηκαν 12 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της πύρινης κόλασης στη Νέα Νότια Ουαλία.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μετά από προτροπή της αυστραλιανής κωμικού Σελέστ Μπάρμπερ, η οποία σε ανάρτησή της την Παρασκευή στο Facebook έγραψε:

«Παρακαλώ, βοηθήστε με όποιον τρόπο μπορείτε. Είναι τρομακτικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ