ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Oscars' Sundays: Έτσι θα οργανώσεις τις τέλειες οσκαρικές βραδιές στο σπίτι

Oscars' Sundays: Έτσι θα οργανώσεις τις τέλειες οσκαρικές βραδιές στο σπίτι

Είτε είσαι σινεφίλ είτε όχι, το σίγουρο είναι πως από τα μέσα Ιανουαρίου κινείσαι σε ρυθμούς Όσκαρ. Από την ημέρα της ανακοίνωσης των φετινών υποψηφιοτήτων, οι προβλέψεις των φίλων και των συναδέλφων σου αναφορικά με τους νικητές και τις νικήτριες της μεγάλης βραδιάς «δίνουν και παίρνουν», ενώ οι φανατικοί των Όσκαρ προετοιμάζονται από τώρα για τη live παρακολούθηση της 92ης τελετής απονομής των βραβείων.

Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις, λοιπόν, από το να εκμεταλλευτείς τα κινηματογραφικά vibes των ημερών και να οργανώσεις τις τέλειες οσκαρικές βραδιές στο σπίτι;

Η «συνταγή» είναι δοκιμασμένη και μπορεί να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, αν μείνεις πιστός στις οδηγίες και τα βασικά «συστατικά». Ιδού, λοιπόν, οι πληροφορίες που χρειάζεσαι για να βιώσεις τον φετινό Φεβρουάριο όπως ακριβώς του αξίζει, δηλαδή με λάμψη και πολύ σασπένς. Πίστεψέ μας, μπορείς ακόμη και αν δεν κουνηθείς από τον καναπέ του σαλονιού σου!

Cine την Κυριακή

Για να οργανώσεις με επιτυχία κορυφαίες οσκαρικές βραδιές στο σπίτι πριν την τελετή απονομής των Όσκαρ, πρέπει πρώτα να βάλεις πρόγραμμα, δηλαδή να καταλήξεις εγκαίρως στις ημέρες και τις ώρες τις οποίες θα προσκαλέσεις την παρέα στο σπίτι. Για εμάς, η πλέον κινηματογραφική ημέρα της εβδομάδας είναι η Κυριακή. Διότι όχι μόνο ενδείκνυται για επισκέψεις στις κινηματογραφικές αίθουσες και χαλάρωση μπροστά από την τηλεόραση, αλλά είναι η μοναδική ημέρα κατά την οποία, πιθανότατα, η πλειονότητα των φίλων σου δεν εργάζεται. Simple as that!

Στα πλεονεκτήματα της Κυριακής περιλαμβάνονται, βέβαια, από τα μέσα Ιανουαρίου και οι αναλύσεις, τα σχόλια και οι προβλέψεις του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου. Διότι αν δεν μας ενημερώσει για τα Όσκαρ ο αγαπημένος μας κριτικός κινηματογράφου, τότε ποιος θα το κάνει; Καλό είναι να έχεις κατά νου, λοιπόν, ότι κάθε Κυριακή απόγευμα - ακόμη και την ημέρα της τελετής απονομής - η εκπομπή OSCARS’ Sundays στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD σε ενημερώνει για όλες τις οσκαρικές εξελίξεις. Ετοίμασε, λοιπόν, την οσκαρική σου εκδήλωση στο Facebook, προσκάλεσε λίγους και καλούς φίλους και δώσε ραντεβού την επόμενη Κυριακή, στις 17.30!

88888

Η κατάλληλη κινηματογραφική λίστα

Έπειτα από την ενημέρωση για τις οσκαρικές εξελίξεις διά στόματος Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου, θα χρειαστεί να εντάξεις στο πρόγραμμα της οσκαρικής βραδιάς τις κατάλληλες ταινίες. Για να έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η Oscar Sunday που θα οργανώσεις, η συμβουλή μας είναι να συνδυάσεις το παλιό με το καινούριο. Με λίγα λόγια, φρόντισε να βρεις και να βάλεις στο σινεφίλ πρόγραμμά σου ταινίες οι οποίες είναι φέτος υποψήφιες για Όσκαρ, αλλά και φιλμ που έχουν βραβευτεί με το χρυσό αγαλματίδιο στο παρελθόν.

Από το «Avengers: Endgame» με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Χέμσγουορθ και Σκάρλετ Τζοχάνσον - που είναι φέτος υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερων Ειδικών Εφέ - στο κορυφαίο «Milk» με τον ταλαντούχο Σον Πεν και από την ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» με τους Ρόμπιν Γουίλιαμς και Ίθαν Χοκ στα «Νυκτόβια Πλάσματα» και την κορυφαία - και δη αγαπημένη μας - «Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» με την εκπληκτική Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορείς να τις απολαύσεις όλες από την άνεση του σπιτιού σου, τώρα που είναι «on» το pop-up CINEMA OSCARS, το μόνο κανάλι που προβάλλει αποκλειστικά οσκαρικές ταινίες και ειδικές εκπομπές για τα Όσκαρ. Τι άλλο να ζητήσουμε οι σινεφίλ;

sinefil

Το πιο ξεχωριστό οσκαρικό μενού

Τέλος, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι οσκαρική βραδιά στο σπίτι δίχως φαγητό δεν γίνεται. Δεν χρειάζεται, φυσικά, να ταλαιπωρηθείς και να περάσεις ώρες ολόκληρες πάνω από την κουζίνα για να ευχαριστήσεις την παρέα σου. Μπορείς να περιοριστείς σε κάποια σνακ ή να στραφείς στην εύκολη λύση του delivery και να τη βγάλεις «καθαρή» -και στα Όσκαρ.

Το στοιχείο-κλειδί που θα κάνει τη βραδιά σου να στεφθεί με επιτυχία είναι να φροντίσεις να ετοιμάσεις ή να παραγγείλεις σνακ και να φτιάξεις ποτά τα οποία σχετίζονται με κάποιον τρόπο με αγαπημένες σου οσκαρικές ταινίες οι οποίες, είτε έχουν βραβευτεί στο παρελθόν με Όσκαρ είτε είναι φέτος υποψήφιες για το χρυσό αγαλματίδιο. Τι θα έλεγες για Ram-Don και απολαυστικά noodles με έμπνευση από τα Παράσιτα; Ενναλακτικά, μπορείς να ρίξεις μια «ματιά» στο φετινό μενού της 92ης τελετής απονομής των Όσκαρ και να το «αντιγράψεις», με τον δικό σου τρόπο -και με ό,τι υλικά υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας ή το ψυγείο σου.

psygeio

Τρία απλά «συστατικά» αρκούν για να πετύχεις τη συνταγή της τέλειας οσκαρικής βραδιάς. Σωστό timing, καλές ταινίες και εμπνευσμένο μενού. Με καλή παρέα και τις κατάλληλες οσκαρικές επιλογές, θα «ταξιδέψεις» μέχρι τη μεγάλη κινηματογραφική βραδιά -την Oscars’ Night- και από εκεί θα φτάσεις στο κόκκινο χαλί και τη ζωντανή μετάδοση της απονομής των βραβείων.

Στις 9 Φεβρουαρίου, μείνε συντονισμένη στην COSMOTE TV!