ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2020: Πόσα εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει η απονομή - Τι έσοδα περιμένουν

Όσκαρ 2020: Πόσα εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει η απονομή - Τι έσοδα περιμένουν
AP Photo/Chris Pizzello

Πίσω από τη λάμψη, τα φώτα και τα φλας, τα βραβεία Όσκαρ είναι και ένας χορός εκατομμυρίων. Πόσο θα κοστίσει η φετινή τελετή και τι έσοδα αναμένουν οι διοργανωτές;  

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα απονεμηθούν τα βραβεία Όσκαρ, σε μια τελετή που θα μεταδοθεί σε 225 χώρες. Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το οποίο έχει τα δικαιώματα της τηλεοπτικής κάλυψης της τελετής, ελπίζει να δει την τηλεθέαση να ανεβαίνει κι άλλο. Το ιστορικό χαμηλό σημειώθηκε το 2018. Τότε την τελετή παρακολούθησαν μόνο 26,5 εκατομμύρια θεατές, ενώ το 2019 καταγράφηκε αύξηση 12%, στα 29,6 εκατομμύρια θεατών.

Το κόστος μιας τέτοιας διοργάνωσης είναι τεράστιο, όμως αρκούν 17 διαφημιστικά σποτ των 30 δευτερολέπτων για να το καλύψουν. Σύμφωνα με έρευνα του Wallethub, αυτά είναι τα οικονομικά στοιχεία της τλετής:

130 εκατομμύρια δολάρια: Το κέρδος στην οικονομία του Λος Άντζελες από τα Όσκαρ.

100+ εκατομμύρια δολάρια: Το κόστος της καμπάνιας προώθησης των υποψήφιων ταινιών.

2,6 εκατομμύρια δολάρια: Το κόστος ενός τηλεοπτικού σποτ 30 δευτερολέπτων στη διάρκεια της μετάδοσης της τελετής απονομής των Όσκαρ. Ακούγονται πολλά, αλλά είναι λιγότερα από τα μισά του κόστους ενός σποτ στο Super Bowl.

149 εκατομμύρια δολάρια: Το μέσο κέρδος του ABC από τα διαφημιστικά σποτ στη διάρκεια των Όσκαρ.

10 εκατομμύρια δολάρια: Το κόστος της εμφάνισης στα Όσκαρ για μια πρωτοκλασάτη ηθοποιό. Για τη μέση προσκεκλημένη πέφτει στα 1,5 εκατομμύρια και για μια πρωτοεμφανιζόμενη στα 266.000 δολάρια.

103.2200 δολάρια: Το κόστος της εισόδου για ένα ζευγάρι στο πάρτι του Vanity Fair, του πιο ακριβού after-party των Όσκαρ.

72.000 δολάρια: Το κόστος μίας διαφήμισης στο εξώφυλλο του Hollywood Reporter την περίοδο των Όσκαρ.

400 δολάρια: Η καθαρή αξία κάθε χρυσού αγαλματιδίου, επικαλυμμένου με χρυσό 24 καρατίων.

15 εκατομμύρια δολάρια: Η μέση αύξηση στις εισπράξεις ενός φιλμ αν κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

24.700 δολάρια: Η αξία του κόκκινου χαλιού των 1.533 τ.μ. έξω από το Dolby Theater.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ