ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2020: Ιστορικό χαμηλό για την τηλεθέαση

Όσκαρ 2020: Ιστορικό χαμηλό για την τηλεθέαση
Jordan Strauss/Invision/AP

Η αναμετάδοση της 92ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ κατέγραψε τη χαμηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία της, καθώς είχε τεράστια πτώση σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο, έχοντας συγκεντρώσει μόλις 23,6 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ, όπου μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Το 2019, η βραδιά των Όσκαρ, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον 29,6 εκατομμυρίων τηλεθεατών, μετά από ένα -τότε- ιστορικό χαμηλό 26,5 εκατομμυρίων, έναν χρόνο νωρίτερα. Η φετινή τελετή, που διήρκησε πάνω από 3,5 ώρες, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως άνευρη και βαρετή χωρίς να έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει στην ιστορία του θεσμού..

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποφασίστηκε να μην υπάρχει ένας βασικός οικοδεσπότης, με την ελπίδα να επαναληφθεί η επιτυχία του 2019, ωστόσο η παρέλαση των διάσημων πρωταγωνιστών που ανέβηκαν στη σκηνή για να πουν αστεία και να ανοίξουν τους φακέλους κρίθηκε απογοητευτικές.

Όσον αφορά στις μουσικές ερμηνείες, μεταξύ του Ράντι Νιούμαν και του Έλτον Τζον, «έμοιαζαν με όλες τις βραδιές των Όσκαρ που μπορέσαμε να δούμε τις τελευταίες δύο ή τρεις δεκαετίες» όπως έγραψε η Washington Post.

Η τηλεθέαση των Όσκαρ, που είχε υπερβεί τα 43 εκατομμύρια τηλεθεατές το 2014, δεν σταμάτησε την καθοδική πορεία της τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με άλλες τελετές απονομής βραβείων, όπως οι Χρυσές Σφαίρες και τα Grammys.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ