ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέγκαν και Χάρι: Ο Καναδάς θα τους αφήσει χωρίς προστασία μολις χάσουν τον τίτλο τους

Μέγκαν και Χάρι: Ο Καναδάς θα τους αφήσει χωρίς προστασία μολις χάσουν τον τίτλο τους
Chris Jackson/Pool Photo via AP

Ο Καναδάς δεν θα μεριμνά πλέον για την ασφάλεια του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας, μόλις οι δυο τους πάψουν να αποτελούν εν ενεργεία μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η καναδική αστυνομία έχει αναλάβει την ασφάλεια του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το ζευγάρι έκανε τις διακοπές του στον Καναδά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ομοσπονδιακό γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης της χώρας.

Και πλέον, καθώς το ζευγάρι ζει μόνιμα εκεί, η ευθύνη της ασφάλειάς τους πέφετι σχεδόν εξολοκλήρου στις αρχές της χώρας.

Όμως, άπαξ ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα θεωρούνται πλέον ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, αυτό θα σταματήσει και δεν θα επωφελούνται πλέον από την παροχή προστασίας που χρηματοδοτείται από το καναδικό κράτος και το κόστος της υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

«Καθώς ο δούκας και η δούκισσα αυτή τη στιγμή αναγνωρίζονται ως διεθνώς προστατευόμενα πρόσωπα, ο Καναδάς έχει την υποχρέωση να παράσχει βοήθεια για την ασφάλειά τους, εφόσον χρειάζεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση της καναδικής κυβέρνησης.

«Η βοήθεια, όμως, θα διακοπεί τις επόμενες εβδομάδες, σε συνέχεια της αλλαγής του στάτους τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ